*

Ossi Mäntylahti Tietojärjestelmämies

Presidentin vaalit 2018

Saulin kaudella turvallisuustilanne huonontunut

Ensimmäinen terrori-isku Turussa, jossa teki huutaa "Allahu akbar" eli "Jumala on suurin”, Saulin kaudella.

Hallitukselta ja Presidentiltä kesti vuorokausi ymmärtää että kyseessä terrori-isku. Mistä presidentti ja hallitus oli huolissaan? Vihapuheesta!

Suomalaisten turvallisuutta oon lisättävä ja rajatarkastukset käyttöön pitää olla matkustusasiakirjat.

Paperittomilla ei mitään asiaa Suomeen. Meidän pitää tietää ketkä liikkuu rajojemme yli.

 

En ajatellut äänestää tai suositella ketään presidenttiehdokasta, mutta

Viimeiset kuusi vuotta meillä on ollut Presidentti Sauli Niinistö, arvojohtaja. Mihin suuntaan Suomen arvot ja talous on mennyt? Haluatteko jatkaa samaa rataa vai onko muutoksen aika?

Olin jo päättänyt, etten edes äänestä ketään, kun näytti siltä, että omaa lähipiirin etuja vain ajavat. Itseään ehdokkaat korostavat, että saavat kasvattaa vauvansa ja elää veronmaksajien piikkiin, kun toisilla ei ole työtä, ei kotia, ei ruokaa, saati lapsille leluja tai tablettia.

Realismia: Niinistön vastustajien on aika ryhmittyä Väyrysen taakse.

Presidentinvaalien ydinkysymys on jo pitkään ollut: Tuleeko toinen kierros? Toinen kierros on selvästikin tulossa jo pelkästään sen tähden, että loppua kohden äänestäjät terävöityvät pohtimaan tilanne eri tavoin kuin joulukinkkua syödessä. Niinistön voittamiseksi toisella kierroksella on oltava todella vahva ja pätevä vastaehdokas Paavo Väyrynen. Perustelen:

Aktivoiko aktiivimalli "nukkuvat" uurnille?

Niin sanottu "nukkuvien puolue" on ylivoimaisesti suurin puolue Suomessa. Äänestysprosentti on korkeimmillaan 70 %, joten nukkuvat "voittavat" joka vaaleissa jättikannatuksellaan. Voi olla, että nykyinen politiikka, herättelee nukkuvia. Veikkaan, että nukkuvissa on paljon syrjäytyneitä, työttömiä, päihdeongelmaisia, ja muutenkin yhteiskunnasta vieraantuneita ihmisiä. Nyt kun heidän tilannettaan kiristetään aktiivimallilla, se voi aktivoida heidät myös uurnille. Toivottavasti näin myös käy.

Mikä Vanhasessa vetoaa, mikä ei

YLEn neljäs presidenttiehdokas oli  pääministerivuosina eri tavoin tutuksi tullut  pitkän linjan keskustalainen poliitikko Matti Vanhasen. Hän tunnusti, että tämä presidentinvaali on hänelle elämän tärkein vaali, mutta tuliko se mitenkään esille tämän ohjelman aikana?

 

Voi teitä YLE:n tyttöjä

Olin jo aikeissa lopettaa presidenttiehdokkaiden haastattelutunnin seurannan, kun näyttämölle ilmestyi Jan Andersson. Katsoin sekä Väyrysen että Huhtasaaren haastattelut ja molemmissa esiintyi naispuolinen toimittaja, jolle tällainen tilaisuus on liian iso pala yhden vihaisen tytön hallittavaksi. Joskus on tomittajan ymmärrettävä, että jankkaaminen, vittuilu ja omien mielipiteiden tyrkyttäminen haastateltavalle on juuri sitä populismia, jota ollaan syytämässä ehdokkaiden niskaan.

Kiitos Jan Andersson erittäin asiallisesta ja sivistyneestä haastattelusta tänään 10.1.2018.

Presidentin vaalista EU kansanäänestys?

Presidentin vaalista on mahdollista tulla uusi EU kansanäänestys. Niinistö vastaan Huhtasaari. Samalla presidentin vaalien kansanäänestys koskee myös maahanmuuttopolitiikkaa, liittovaltiokehitystä ja itsenäistä valuuttaa. Toivottavasti saadaan uurnille paljon väkeä.

Kohta viedään kodit ja luottotiedot työttömiltä, turvallisuus heikkenee

Lähihistoriasta ei ole opittu mitään, sillä päättäjät eivät sitä kokeneet. Yhteiskunnassa muutokset tapahtuvat nyt nopeasti, ei niin kuin ennen satojen, jopa tuhansien vuosien jaksoissa. Nyt ne muutoksien jaksot ovat vain muutama kymmenen vuotta, jona aikana poliitikot ja virkamiehet unohtavat virheensä ja niiden syyt, virheet toistetaan nyt nopeammin. Eikös ole outoa, että historian kirjoitus hidastuu tänä tietotekniikan kautena?

Sisäpolitiikkako ei kuulu presidentille? Toimittajat nopeasti laiskanläksyille

Viime päivinä ns. työttömien aktivointilaki on herättänyt parran pärinää. Ottamatta kantaa itse lakiin on todettava, vaalikeskusteluihin liittyen, että tasavallan presidentti vahvistaa lait valtioneuvoston esityksestä perustuslain 58 §:n mukaisesti. Myös tämän kohua herättäneenkin lain (28.12.17 presidentin esittelyssä). 

http://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f8057f9da

Punavihreästä kuplasta ei näe todellisuuteen

Presidentinvaalit lähestyvät. Viime aikoina moni on ihmetellyt, miten vaalikoneet ehdottavat Laura Huhtasaarta sopivaksi ehdokkaaksi – omassa tuttavapiirissä kukaan ei kannata häntä, tai uskalla ainakaan myöntää kannattavansa. Kyse on siitä, että eletään omassa kuplassa eikä haluta nähdä sen ulkopuolelle. Todellinen oma mielipide kun saattaakin erota massasta. MTV uutisoi keskiviikkona, että tähän mennessä heidän vaalikoneeseensa vastanneista noin 40 prosenttia on saanut ehdokkaakseen perussuomalaisten Laura Huhtasaaren.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä