*

Ossi Mäntylahti Tietojärjestelmämies

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumepolitiikka

Voisiko poliisien resurseja käyttää järkevämmin?

Kyllä taas veronmaksajien rahoja hukutetaan turhuuteen.

Poliisi julkaisi juuri uudet rikostilastot ja niistä tämä asia taas tuli mieleen.

Lukuja pöytään, huumerikoksia oli 2017 vuonna noin 24000 kpl joista noin 1000 oli törkeitä. Ja THL:n tutkijan mukaan noin 15000 oli käyttörikoksia. Eli Törkeitä huumausainerikoksia on siis 1000 ja muita lievempiä huumausainerikoksia noin 8000 kpl:tä.

https://yle.fi/uutiset/3-10052750

Ihmisiä kiinnostaa myös presidenttiehdokkaiden kanta kannabikseen

Vaalit on tulossa ja monet asiat ihmisiä mietityttävät. 

Yksi niistä liittyy kannabikseen ja sen asemaan Suomessa. Josta haluaisimme saada myös vastauksia presidenttiehdokkailta.

Tämäkin aihe vaikuttaa ihmisten äänestyskäyttäytymiseen monien osalta.

Idea tähän tuli tähän eräältä muulta, lupasin kirjoittaa siitä.

Uskalla puhua huumeista!

Tuli vastaan hyvä uusi video, jonka on julkaissut Humaania päihdepolitiikkaa edustava taho.

Suosittelen vilkaisemaan, aikaa siihen kuluu vain alle 5 minuuttia. Hienoa, että tuodaan uutta otetta keskusteluun.

Nyt uskalletaan puhua huumeista. Suomalaiset asiantuntijat kiteyttävät, mikä nykyisessä politiikassa on pielessä, ja miksi tarvitsemme huumeiden ja huumepolitiikan käsittelyyn uudenlaista, tutkimusnäyttöön perustuvaa otetta.

Se että huumeista keskustellaan ei tarkoita sitä, että oltaisiin huumemyönteisiä.

 

Huumeiden kieltolaki toimii loistavasti

Tänään on taas saanut lukea monista eri medioista kuinka hyvin huumeiden kieltolaki toimii.

Markkinoille puskee kokoajan uusia entistä vahvempia aineita, osasta ei edes tiedetä miten ne vaikuttavat.

Suomessa löydetty äärimmäisen vaarallista lääkeainetta – jo pelkkä ihokontakti voi aiheuttaa tukehtumiskuoleman

Minä ja viina

Ihminen kaipaa huumetta, muodossa taikka toisessa,  aina silloin tällöin.  On aina kaivannut ja tulee kaipaamaan.

Alkoholin käytön, tupakankin, olemme kohtuullisen hyvin vuosien saatossa oppineet, haittavaikutuksineenkin.  Lakia ei tule enää kiristää.  Toivon, että lapsenlapseni oppivat kohtuullisen alkoholin käytön eivätkä  sorru arvaamattomiin korvikkeisiin jotka helposti korvaavat  kansallisjuomamme kossun.

Setä Sininen ja hänen koiransa

Taannoisessa Turun Sanomien artikkelissa Lounais-Suomen vuoden poliisi, Turun poliisilaitoksen ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä, harmittelee huumekoirien julkisella paikalla ”ulkoiluttamisen” kieltämisen vaikeuttavan heidän työtään. Laillisuusnäkökulmasta toiminta ei kuitenkaan kestä tarkastelua: tästä ei pääse yli eikä ympäri, ei apulaisoikeuskansleri muuten olisi antanut kieltävää päätöstä  - pitää olla de facto syy epäillä jotakuta ennen koirien käyttöä.

 

Ville Nieminen ja kieltolaki

Ville A. Nieminen kirjoitti 13.7 puheenvuorossa kuinka "huumeiden käyttäjät ja heidän tukijansa" käyttävät sanaa kieltolaki puhuessaan huumeiden laittomuudesta. Blogia ei voinut kommentoida, joten päätin kirjoittaa oman puheenvuoroni kertoakseni oman näkemykseni asiasta. 

 

Eväitä huumeiden vastaiseen taisteluun

Huumeiden vastaisessa taistelussa tärkeintä on ymmärtää, mitkä ovat eri osapuolten intressit ja miten huumeiden käyttäjien ja huumekauppiaiden intressit saadaan vastakkaisiksi.

Huumemarssi

"Ei se ole itseltäni pois millään tavalla."

Eikö tunnu jotenkin tutulta lauseelta. Tällä samalla lauseella vihervasemmisto perustelee kaikkia uusia kotkotuksiaan, kuten homoavioliittoja ja nyt huumeiden laillistamista.

Helsingissä järjestetty hamppumarssi on hyvä peitenimi HUUMEMARSSILLE. Sillä tuskin siellä ollaan hakemassa vapautusta hamppuköysille.

Huumekeskustelussa sekoittuvat tunteet ja faktat

Olen seurannut niin suomalaista kuin kansainvälistä huumepoliittista keskustelua sekä kerännyt tietoa globaalista huumetaloudesta noin 40 vuoden ajan. Vasta pari vuorokautta sitten oivalsin, miksi tämä "keskustelu" on ollut pikemminkin asemasotaa, jossa osapuolet pitävät kiinni uskomuksistaan ja mielipiteistään kuin terrieri sidostesukasta eivätkä edes yritä ymmärtää vastapuolien argumentteja ja näkemyksiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä