Ossi Mäntylahti Tietojärjestelmämies

Halla-ahon nerokas julistus

  • Halla-ahon nerokas julistus

Katselin suurella mielenkiinnolla perussuomalaisten ulostuloa Teuvo Hakkaraisen neekeriukko-puheiden jälkeen: Hakkarainen sai eduskuntaryhmältään odotetun huomautuksen. Tätä mielenkiintoisempi on kuitenkin Jussi Halla-ahon sorvaama rasismin, syrjinnän ja väkivallan tuomitsema julistus.

Sanankäytön ja saivartelun mestari Halla-aho on on vääntänyt julkilausumasta liki yhtä perverssin vääristelyn kuin mitä Vihreä lanka aikanaan muka-anteeksipyytäessään juutalaisvaltion rinnastamista natseihin.

Syrjinnän ja rasismin vastaisessa lausumassaan persujen eduskuntaryhmä tuomitsee paitsi negatiivisen syrjinnän, myös positiivisen erityiskohtelun. Eli suomeksi sanottuna vähemmistöjen puolustamisen ja kaiken suosimisen kategorisesti.

Hommafoorumin mokuttajat ovat olleet julistuksesta innoissaan. He näkevät siinä puolueen asettuvan huomaamattaan vähemmistöjen edustajien suosimista vastaan. Idealististen hompanssien mukaan positiiviselle syrjinnälle ei voi koskaan olla minkäänlaisia perusteita ja se olisi myös laitonta. Ikävä kyllä näin asia ei ole. Esimerkiksi Halla-aho tuntee aivan varmasti oikeusasiamiehen kannanoton vuodelta 2010: julkisella vallalla on oikeus ja jopa velvollisuus vähemmistöjen tasa-arvon turvaaviin positiivisiin erityiskohtelutoimiin.

Ilmeisesti persujen eduskuntaryhmä lienee ollut Hakkaraisen hölmöilystä pahasti paniikissa. He eivät ole ajatelleet asiaa loppuun saakka ja menneet näin hätäpäissään hyväksymään Halla-ahon ensilukemalta hyvältä kuulostavan saivartelun omaksi linjanvedokseen.

Vähemmistöjen positiiviselle erityiskohtelulle on nimittäin tietyissä tapauksissa erittäin hyvät perusteet. Tämä on myös selvästi luettavissa persujen periaate- ja vaaliohjelmista. Nyt tosiasiallisesti Halla-ahon julistuksella perussuomalaisten eduskuntaryhmä irtisanoutuu näistä periaatteista.

Klassisia Suomessa yleisesti hyväksyttyjä vähemmistöjä suojaavia erityistoimenpiteitä ovat sotaveteraanien, maanviljelijöiden, vammaisten ja naisten kiintiöt sekä tuet. Esimerkiksi Finnveran Naisyrittäjälaina.

Sotaveteraanit ovat persujen vaaliohjelman mukaan kunniakansalaisia ja nauttivat suurta arvostusta. Näin toki onkin. Mutta tiukasti ottaen Halla-ahon julistuksen hengessä heitä ei saisi enää kohdella muita suuremmalla arvostuksella ja muutenkaan palkita taustansa vuoksi.

Halla-ahon julistus puhuu myös suoraan perussuomalaisten koulutuspolitiikkaa vastaan. Ohjelmassa vaaditaan koulukohtaisia enimmäiskiintiötä maahanmuuttajataustaisille oppilaille. Tämä on suorassa ristiriidassa julistuksen etnisen taustan syrjimisen tai suosimisen kieltämisen ja yksilönä kohtelemisen vaatimuksen kanssa.  

Eikä ole kauaakaan, kun persujen omassa lehdessä vaadittiin nummi-pusulalaisen eduskuntavaaliehdokkaan voimin painokkaasti muun muassa viittomakielisten, saamenkielisten ja vammaisten väyläksi töihin kuntien monimuotoisuuskiintiötä.

Edellisissä kunnallisvaaleissa persut vaativat ulkomaalaisten kerjäämistä kuriin. Tavoite voi sinänsä olla kannatettava, mutta se sotii pahasti Halla-ahon julistuksen etnisen arvottamisen neutraliuden periaatetta vastaan. 

Sukupuolikiintiöiden vaatimus löytyy puolestaan suoraan Perussuomalaisten omasta vaaliohjelmasta; maaseutupoliittisen ohjelmassa vaaditaan muun muassa mieskiintiöitä eläinlääkärikoulutukseen. Lisäksi samasta ohjelmasta löytyy useassa kohtaa vaatimuksia jakaa maaseudulla asuville rahaa perustuen lähinnä siihen, että he sattuvat asumaan maaseudulla. Persut olisivat myös valmiita jakamaan riihikuivaa erityisesti sellaisille muuttotappiokunnille, jotka syntyy runsaasti lapsia. Käytännössä siis lestadiolaisalueille.

Uskontoryhmien mukaan arvottaminen kuuluu niin ikään kiinteästi persujen ideologiaan. Puolue haluaa vetää kuntien rahat pois sellaiselta kulttuuritoiminnalta, joka ei perustu tervehenkisiin suomalaisiin arvoihin ja joka loukkaa kristillisiä arvoja. On jälleen vaikeaa nähdä miten tämä on sovitettavissa yhteen Halla-ahon julistuksen uskontoon tai kulttuuriin kohdistuvan syrjinnän tai suosimisen kiellon kanssa.

* * *

Halla-aho on suorastaan nerokas. Peliliikkeellään hän on osoittanut pystyvänsä manipuloimaan kokematonta persuryhmää ja kumoamaan yhdellä paperilla lukuisia puolueen aikaisempia linjauksia. Suurimmalta osalta valtamedioita ja näiden yleisöä menee varmasti tyystin ohi julistuksen tosiasiallinen sisältö.

Eduskuntavaalikaudesta tulee paitsi viihdyttävä, myös erittäin mielenkiintoinen. 

Hallintovaliokunnan tuottamia lausuntoja kannattaa seurata tarkkaan jatkossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (162 kommenttia)

kati sinenmaa

Positiivinen kohtelu on saanut aikaan sellaistakin, että erään tunnetun väestöryhmän työttömyysprosentti on lähempänä sataa kuin yleistä työttömyystasoa, ja sen ryhmän jäsenet pääsevät nauttimaan suomalaisten vieraanvaraisuudesta jo varhain.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mikähän tämä ryhmä on? Itse en keksi. Voisitko antaa lähdeviitteitä?

kati sinenmaa

Viiden poisteen vihje: Sen ryhmän jäsenille kustannetaan vaatteet kansan kassasta.
Neljän pisteen vihje: Sen ryhmän jäsenet kärsivät muita enemmän työttömyydestä siksikin, koska he eivät halua riisua kansan kassasta maksettua hienoa pukuaan ja pukeutua työn ja tilanteen vaatimalla tavalla.
Kolmen pisteen vihje: Sen ryhmän jäsenet vaativat, että heille ei saa osoittaa kansan kassasta maksettua asuntoa aliryhmän asuinpaikkojen läheltä.
Kahden pisteen vihje: Sen ryhmän jäsenet vaativat, että heitä ei pidä pitää yksilöinä, vaan valtion pitää tukea heidän alkuperäänsä, joka olisi sama vaatimus, jos valtiota vaadittaisiin tukemaan Volgan mutkaa...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Niin, että jos kuitenkin kertoisit

Mikähän tämä ryhmä on? Itse en keksi. Voisitko antaa lähdeviitteitä?

Mikko Mäkinen

Koetan arvata, että Heyno pääsee piinasta. Se on joko tulevat sotaveteraanit tai mustalaiset. Kyllä sen täytyy olla jälkimmäinen ryhmä, sillä armeijan ilmaiseen puvustoon pääsee vasta täysi-ikäisenä, ja sitä huvia kestää vain hetken.

Ruben Salonen

Sinenmaan mainitsema ryhmä ovat skitsofreenikot.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Hyviä arvauksia, Mikko ja Ruben

Nyt sitten pitäisi vielä saada niitä lähdeviitteitä. Ettei ala vain näyttää siltä, että kuvauksen esittäjä on pelkästään typerys. Ja tietysti itse kuvauksen esittäjä voisi kertoa, mikä oli oikea vastaus.

kati sinenmaa

Jouko Heyno: "Nyt sitten pitäisi vielä saada niitä lähdeviitteitä. Ettei ala vain näyttää siltä, että kuvauksen esittäjä on pelkästään typerys. Ja tietysti itse kuvauksen esittäjä voisi kertoa, mikä oli oikea vastaus."

Googlaa vaikka romanit + hameraha
Osallistu vaikka addressiin: http://www.adressit.com/hameraha
Eiks oo kiva, kun lain mukaan toimeenmtulotuki riittää suomalaisille, ruokaa ja vaatteisiin, niin eräs ryhmä vaatii itselleen hamerahaa...

Onko kukaan romano koskaan tai ikinä kokeillut, miten hienoa se on kaivaa roskiksista vaatteita itselleen? Minä nimittäin olen, koska tiesin, että suomalaisen on täysin turhaa vaatia itselleen vaaterahaa -- ja koska tiesin, miten ihmisen itsetunto nousee, kun hän tuntee olevansa itse itsensä herra.
http://romanitar.blogspot.com/2010/10/paljon-puhut...
On kyllä uskomatonta, että valtion pitää pitä äuyllä kulttuuria, joka ei itsessään pytsy tulemaan toimeen. Kulttuuri nimeltään suomalaisuus ei ole koskaan tarvinnut muiden jatkuvaa avustusta, mutta tänne lappaa jatkuvasti tyyppejä, jotka tulevat tänne vaatimaan, miten heidän pitää saada sitä-sun-tätä, jotta he voisivat säilyttää kulttuuriaan.

Miten semmojnen voi olla kulttuuri, joka ei itsessään pysy pystyssä?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Minä edelleen odotteleen lähdeviitteitä noihin väitteisiisi.

kati sinenmaa

"Minä edelleen odotteleen lähdeviitteitä noihin väitteisiisi"
Hyvä mies, olteko koskaan kuullut termiä "perusteltu epäillys"?

Suomalaisilla on perusteltu epäillys siitä, että romanien hyysääminen saa aikaan romanien työttömyyden ja eläköitymisen; esimerkiksi romanien ei tarvitse ottaa vastaan työtä, jos se edellyttäisi heitä luopumaan romaninnäköisyydestä. Oletko koskaan tavannut asunnottomia romaneja?
Oletko koskaan tavannut romaneja dyyykkareina?
Oletko koskaan tavannut romania edes pullonkerääjänä?

Miksi?
Koska perusteltu epäillys sanoo, että Suomessa harrastetaan suomalaisten rahoilla posiviista rasismia.

Guuglaa, hyvä mies, niin ei tarvihe kysellä turhia.

Työttömyys on sairaus. Kulttuurin vaaliminen johtaa varhaiseen eläköitymiseen muiden rahoilla

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Työttömyys on sairaus. Kulttuurin vaaliminen johtaa varhaiseen eläköitymiseen muiden rahoilla"

Kati Sinenmaan sanoihin sisältyy syvä viisaus. Kulttuuri museoituu ilman elävää ja tuottavaa elämää. Siitä tulee ylläpidettävää luksusta.

Mikko Mäkinen

Jospa Heyno tai joku muu esittäisi tietoja, jotka todistaisivat kehitystä Suomen mustalaisten koulutustasossa, työllistymisessä ja rikostilastoissa. Lähes 40 vuotta tätä kansanryhmää on verovaroin tuettu, joten tuloksia on varmaankin helppo esittää. Vai miten on?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"Hyvä mies, olteko koskaan kuullut termiä "perusteltu epäillys"?

Rehellisesti sanottu. Tietoa sinulla siis ei ole, mutta vahva epäilys. Nyt sitten vain tietoa etsimään. Kyllä se epäilyskin sitten katoaa.

kati sinenmaa

Heyno: "Rehellisesti sanottu. Tietoa sinulla siis ei ole, mutta vahva epäilys. Nyt sitten vain tietoa etsimään. Kyllä se epäilyskin sitten katoaa.

Edelleen ehdotan, että ihan omatoimisesti etsisit tietoa tai katselisit ympärillesi, koska etsivä löytää ja näkevälle aukeaa, vai oletko sinäkin joku ihme kulttuurihemuli?

Wikipedia: Suomen romanit: http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_romanit :
"Romaneilla on aina ollut suuria vaikeuksia työnsaannissa. Yhtenä syynä tähän on ollut romanien tapakulttuuri. Romaninainen ei voi käyttää muuta asua kuin kansallispukuaan, ellei varmisteta, ettei kukaan toinen romani voi nähdä häntä."
"Suomalaisten tai Suomesta Ruotsiin muuttaneiden romanien keskeinen ominaisuus on varsin yhtenäisen miesten tai naisten pukeutuminen. Missään muualla maailmassa romanit eivät käytä samanlaista silmin nähtävää omalaatuista vaatetusta."

Miksiköhän missään muualla romanit eivät pukeudu yhdenmukaisesti? Johtuisiko se siitä, että romanit saavat veronmaksajien rahoista automaattisesti vaaterahansa, jotta romanit voisivat näyttää romaneilta, ja jotta romanien ei tarvitse ottaa vastaan työtä, koska muutoin romani ei voisi harjoittaa kulttuuriaan?

Itse en vaan kehtaisi mennä valittamaan vaatteista sossuun, kun roskiksetkin on keksitty ja työtäkin on tarjolla vaikka kaikille.

http://www.google.fi/search?sourceid=chrome&ie=UTF...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Rehellisesti sanottu. Tietoa sinulla siis ei ole, mutta vahva epäilys. Nyt sitten vain tietoa etsimään. Kyllä se epäilyskin sitten katoaa. Mutta jos Wikipedia on sinun "lähteesi", en odota suuria. Lukisit mieluummin tutkimuksia asiasta.

Ja muuten: Jos sinä esität väitteen, on sinun tehtäväsi todistaa se.

kati sinenmaa

Tieteellisesti vai miten?
"Ja muuten: Jos sinä esität väitteen, on sinun tehtäväsi todistaa se."

Jos nuorelle annetaan paljon rahaa ilman vastikkeellista toimintaa, niin onko nuori silloin työttömyysloukussa? Minä rinnastan kulttuurin harrastamisen tuloloukkuihin. Jos jonkun vähemmistön edustaja jätetään harrastamaan vähemmistönä oloaan, niin siitä on vaikeaa päästä irti ja olla osa työhalukasta kansaa. Romanit ovat himoriippuvaisia kulttuuristaan. Aivan vastavaasti mitä muslimit tai muut uskovaiset ovat. Jopa puoluepoliitikot, suvikset, mokuttajat ja järjestöjyrät ovat vain pavlovin koiria, jotka alkavat kuolaamaan heti, kun heille esitetään ärsyke.

Valtio on tehnyt rikoksen ihmisyyttä vastaan jättämällä romanit romanikulttuurin vangiksi.

Suomi on varsin nirso luokittelemaan sellaisia asioita, joista joku voi ottaa nokkiinsa, mutta tässä on melko tuore Ruotsin vastaava tilanne, missä n. 80 prosenttia romaneista on työttömiä. Käykö tämä?
http://www.dn.se/nyheter/sverige/svenska-romers-ut...

Kulttuuri on alkoholismin kaltainen sairaus; monille kulttuurin harrastajille on kehittynyt niin hyvä sietokyky kulttuuriaan kohtaan, että he eivät koe sitä ongelmakseen.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"Tieteellisesti vai miten?
"Ja muuten: Jos sinä esität väitteen, on sinun tehtäväsi todistaa se.""

Miten muuten voi tuollaisen asian todistaa kuin tieteellisesti? "epäilyllä"? Tilastoja löytyy varmasti tueksesi, jos niitä on. Jos ei ole, väitteellesi ei ole muuta perustaa kuin luulosi.

kati sinenmaa

Niin. Ruotsissa romanien työttömyys on todella suurta.
Jos Suomessa romaneilla olisi hyvä työllisyys, niin miksi sitten Ruotsin romanit eivät muuta Suomeen oman maansa työttömyyttä pakoon? Tekiväthän suomalaisetkin samoin -lähtivät työttömyyttä pakoon Ruotsiin- 60-luvulta alkaen. Onko vastaus se, että myös Suomen romanien työttömyys on todella suurta? Mikä on yhteinen nimittäjä?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kun seuraan Sinenmaan ja Heynon vuoropuhelua, voin vain ihmetellä, onko terve ajattelu korvautunut kokonaan "faktatiedolla"?

Sinenmaa perustaa näkemyksensä johdonmukaisesti, kun taas Heyno ei tunnu luottavan aisteihinsa, vaistoihinsa eikä päättelyynsä - vaan jankkaa tilastoa ikään se muuttaisi ympäröivää todellisuutta. Elämästä vieraantunut, vain auktoriteetteihin uskova ihminen on kyllä mitä helpoin saalis huijareille.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"Sinenmaa perustaa näkemyksensä johdonmukaisesti, kun taas Heyno ei tunnu luottavan aisteihinsa, vaistoihinsa eikä päättelyynsä - vaan jankkaa tilastoa ikään se muuttaisi ympäröivää todellisuutta. Elämästä vieraantunut, vain auktoriteetteihin uskova ihminen on kyllä mitä helpoin saalis huijareille."

Joo, Sinenmaan argumentointi Suomen mustalaisista on AIVAN samaa kuin kansallissosialistien argumentointi juutalaisista 1920- ja 30-luvuilla. Kyllä tutkimus aina vaaistot ja aistit hakkaa, noin todellisuudessa.

Jukka-Pekka Vasara

kokoomus on kiistatta samassa rintamassa virheiden ja muun vasemmiston kanssa päättämässä suomalaisia syrjiviä käytäntöjä ja lakeja. Tulevan talousromahduksen jälkeen tämäkin tosiasia selviää puotipuksuille ja muille pullanmussuttajille.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kuuluuko O. Mäntylahti johonkin paremmiston
Kateellisuus-työryhmään?

zenistinen kotiäiti

Harmaasusi™

. .

Kirjoittajaan pätee sama kuin meihin muihinkin: sen arviointi, miten hyvin hän toteuttaa ihanteitaan, on pääteltävissä esimerkiksi Internetin hakumoottorien avulla.

Kirjoitus on laaja-alainen, joten sen ansaitsemasta arvioinnista tulisi väistämättä pitkä(veteinen). Mutta ehkä sotaveteraanien vähemmistöksi luentaa voisi täsmentää niille, jotka eivät aivan tätä ymmärrä.

Minulla kun on se käsitys, että vuosien 1939-1945 välisenä aikana sotaponnistelut koskettivat suurinta osaa kansakunnan miehistä (tuolloin naiset tekivät muita tehtäviä kuin aseellista maanpuolustusta).

J. Gagarin

"Klassisia Suomessa yleisesti hyväksyttyjä vähemmistöjä suojaavia erityistoimenpiteitä ovat sotaveteraanien, maanviljelijöiden, vammaisten ja naisten kiintiöt sekä tuet. Esimerkiksi Finnveran Naisyrittäjälaina."

Soataveteraanien, maanviljelijöiden tai vammaisten kiintiöistä en ole kuullut. Missä sellaisia on? Muutoinhan kyseisten ryhmien erityistuet eivät lankea positiivisen syrjinnän piiriin, vaan päätökset niistä on tehty aivan muista lähtökohdista.

Sen sijaan naiskiintiöt ja vaikkapa mainitsemasi Finnveran Naisyrittäjälaina ovat positiivista syrjintää ja myös oman näkemykseni mukaan siksi kyseenalaistettavissa.

"Sotaveteraanit ovat persujen vaaliohjelman mukaan kunniakansalaisia ja nauttivat suurta arvostusta. Näin toki onkin. Mutta tiukasti ottaen Halla-ahon julistuksen hengessä heitä ei saisi enää kohdella muita suuremmalla arvostuksella ja muutenkaan palkita taustansa vuoksi."

Enpä ukso, että Halla-Ahon julistusta voidaan noin tulkita. Sotaveteraanien palkitseminenhan johtuu siitä mitä he ovat Suomelle ja meidän kaikkien hyväksi tehneet. Ei siinä ole kyse positiivisesta syrjinnästä.

Sen sijaan ne muut esimerkit, jotka poimit persujen ohjelmasta (mm. maahanmuuttajakiintiöt kouluihin, y.m.) ovat kyllä Halla-Ahon manifestin vastaisia.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

En tunne julistusta. Mikäli kirjoittaja on nostanut kohdan positiivinen erityiskohtelu irrallisena kontekstistaan niin siitä voi tietenkin muodostaa jos minkälaisia spekulaatioita. Epäilen sitä, että julistus olisi jättänyt kirjoittajan mainitsemat kohdat huomioimatta.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Koko julistus löytyy täältä:
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomala...

Sinänsä hassua, että Hesarin paperiversiossa asia on otsikoitu oikein ("Perussuomalaisilta tuomio vähemmistöjen suosimiselle"). Webbiversiossa otsikko on vielä muodossa "Perussuomalaisilta julkilausuma rasismia vastaan".

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mielenkiintoista on, että hommafoorumilaisten päähän ei mahdu, että

1) EU on liittovaltio

2) Liittovaltion asukkaista alle 2 % on suomalaisia.

ME OLEMME SE VÄHEMMISTÖ!!!

Käyttäjän retku83 kuva
Mikko Saari

Me olemme sentään nuori liittovaltio. USA:ssakin joku pohjoinen osavaltio pyrkii itsenäiseksi, tiedä sitten millaisin tuloksin, mutta Känädässä oltiin ihan tosissaan itsenäistämässä yhtä isoa lääniä, kansanäänestys jäi pari prosenttia vajaaksi. Ihan vaan että ei oltais ensimmäisiä jos pyrittäisiin irrottautumaan liittovaltiosta. Onkin sitten eri asia kuinka hyvä idea se on. Käytännössä ollaan joko EU:n tai NATO:n käsikassara tai varpaillaan. Tough shizz sano musta mies.

Mika. H

Olipahan mielenkiintoinen tulkinta persujen julistuksesta.

Noh tasa-arvon käsite on hämärtynyt nykymaailmassa. Heitetetäänkö koko sana roskakoriin?

Sepetius Kangas

Pakkohan se noin on tulkita koska niin on kirjoitettu. Sinänsä Halla-ahon julistuksessa ei ole mitään mielenkiintoista.

Ruben Salonen

Voisitko tarkentaa hiukan, eli siis: miten "tasa-arvon käsite on hämärtynyt" mielestäsi? Sehän on hyvin yksiselitteinen ja helppo käsite.

Käyttäjän ebirdie kuva
Erkki Lintunen

Tämä oli täysin odotettava ulostulo Kokoomus-leiristä. Mieleni teki lopettaa blogin lukeminen jo lauseeseen "Sanankäytön ja saivartelun mestari Halla-aho on on vääntänyt julkilausumasta liki yhtä perverssin vääristelyn".

Olen erimieltä Ossi Mäntylahden kanssa ja erityisen paheksuttavana pidän sitä, että Ossi Mäntylahti syyttää toista siitä, mitä hän itse on. Pidän lainausta todisteena tästä. Todiste- ja esitystaakka päinvastaisesta siirtyy Ossi Mäntylahdelle, jotta esimerkiksi minä vaivautuisin jatkossa lukemaan Ossi Mäntylahden ruikutusta.

Mielestäni Ossi Mäntylahti ja valitettavan monet hänen kaltaiset ovat yhteiskuntamme syöpä. Erityisen ikävänä pidän sitä, että vanhana Kokoomus-kannattajana Kokoomus on nyt pahin syöpäpesäke, jopa kuollettava, jos sen annetaan olla rauhassa.

Esa Mattila

Olen Kokoomuksen kannattaja ja täysin eri mieltä kuin Mäntylahti. Kokoomus on tosiaan nykyisin ääriliberaalien hallinnassa, mikä on mielestäni surullista.

Pohojan Poika

Olen Kokoomuksen jäsen enkä kannata Mäntylahden rasismia suosivaa kantaa.

Toivon että Kokoomus voisi yhtyä PS:n julistukseen, mutta pelkäämpä että napanuora ruotsalaiseen kp:een estää sen.

Noista kouluista vielä, että ilmeisesti rotuerottelukoulut eli erilliset suomenruotsalaiset koulurakennukset ja suomalaisten + muiden koulurakennukset, ovat Mäntylahden mieleisiä. En itse kuitenkaan kannata rotuerottelua kouluissa, vaan kaikkien pitäisi käydä koulua samassa rakennuksessa etnisestä taustasta riippumatta.

Jukka-Pekka Vasara

kokoomuslainen "liberaali" = käyttelee verovaroja ja niiden loppuessa lastemme piikkiin otettuja velkarahoja utopiakommunismin rakentamiseen yhdessä äärivasemmiston kanssa unohtamatta tietenkään täyttää omia taskujaan näissä toimissa.

Aika kaukana siis täälläkin toisinaan kirjoittelevien oikeiden liberaalien ajatusmaailmasta.

Esa Mattila

"muutenkaan palkita taustansa vuoksi."

Olisiko niin, että sotaveteraaneja tulisi palkita tekojensa vuoksi?

Entä miten, Ossi, suhtaudut Helsingin kaupungin linjaukseen, että maahanmuuttajataustainen työnhakija voidaan ottaa töihin vaikka suomalainen hakija olisi objektiivisesti arvioiden pätevämpi?

Mitä tasa-arvoa tämä muka on? Etninen tausta menee pätevyyden edelle???

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Sotaveteraaneja on tietenkin kaikki syy ja oikeus kunnioittaa nimen omaan taustansa vuoksi. Olenkin tästä asiasta eri mieltä Halla-ahon kanssa.

Esa Mattila

Huoh. Et siis edes halua ymmärtää.

Sotaveteraaneja tulee kunnioittaa heidän vuoksi, ei heidän taustansa takia.

Jaakko Tiikeri

Tekojensa vuoksi ei taustansa. Miten jotain voi kunnioittaa taustansa vuoksi? Ymmärrätkö eron?

Heli Hämäläinen

Sotaveteraanit ovat tehneet arvokasta työtä ja heidän positiivinen kohtelunsa on eläkettä tuosta työstä eikä mikään taustaan kuuluva etuus.

Hannu Mononen

Ossi Mäntylahtiko siis uskoo, että sotaveteraaneja kunnioitetaan pelkästään etniseen taustaan, kieleen, kulttuuriin, uskontoon tai vastaavaan seikkaan perustuvasta syystä?

Monen projektin miehen olisi syytä ottaa seuraavaksi projektikseen selvittää itselleen, mikä ero on ylläolevien ja toisaalta henkensä kaupalla kansansa ja maansa puolesta taistelemisen välillä.

Häpeä, nulikka!

N N

Sotaveteraaneille ei anneta positiivista erityiskohtelua heidän ihonvärinsä tai uskonnollisen taustansa vuoksi vaan heidän tekojensa vuoksi. Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää.

S S

Sotaveteraaneista moni kannatti keskitysleirejä juutalaisille ja venäläisille, rotuoppeja, vammaisten ja homojen pakkosterilisaatiota ja kansallissosialismia, mutta onneksi suuri osa veteraaneista piti kaikkia ideologioita eliitin hölmöilyinä.
Persut kannattavat kivettynyttä ja propagandistista kuvaa menneisyydestä. Kristillisdemokraattien kanssa ne ovat fantasiapuolue.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Enpä ole vastaavan tason aivopierua en ole ihan äskettäin lukenut. On aika vaikea syyttää jotakuta saivartelusta kun itse vääristelee asioita tahallaan ja tarkoitushakuisesti valitsee noudatettavaksi milloin kirjaimen ja milloin hengen, mikä vaan omiin päämääriin parhaiten sopii.
Kuulumme vieläpä samaan puolueeseen, mitä en mielelläni uskoisi, mutta näin se vaan nyt on. Yritetään elää asian kanssa.

Mikko Mäkinen

Ymmärrän Partasen harmistumisen. Mutta on tärkeää, että eri puolueiden linjat tulevat selkeästi esiin tässäkin asiassa. Mäntylahden kirjoitus mielestäni esittää aika hyvin nykyisen Kokoomuksen näkemyksen, jonka mukaan persut ja ehkä kansan enemmistökin ovat väärässä.

Kokoomuksen liputtamia värejä on tässä ja muutamassa muussakin asiassa aika vaikea erottaa Vihreiden vihreästä ja Vasemmistoliiton punaisesta, mikä tietysti lupaa hyvää tulevalle hallituskoalitiolle ;-)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Mäntylahti sotkee taustan ja ansioiden merkityksen toisiinsa. Eihän kukaan synny sotaveteraaniksi. Samalla perusteella voitaisiin Ossin älyvapaan tulkinnan mukaan kriminalisoida esim. koulutus ja työkokemus tehtäviin valitessa, koska ne ovat Ossin teletappimaailmassa "taustan" perusteella suosimista.

Esa Mattila

Nimenomaan näin. Ei taustan, vaan tekojen vuoksi pitäisi arvioida.

Sepetius Kangas

Taas väärin Sotaveteraaneja kunnioitetaan siksi että ovat sotaveteraaneja eikä eritellä heidän tekemisiään sodassa. Kaikki sotaveteraanit ovat kunnioitettua.Sotaveteraanit ovat kunniakansalaisiamme. He ovat puolustaneet maamme itsenäisyyttä ja vapautta. Älä rupea heidän tekojaan erittelemään. Sotaveteraanilla tarkoitetaan yleensä talvisotaan, jatkosotaan tai Lapin sotaan osaa ottaneita henkilöitä. Aiemmin heihin kuuluivat sisällissodan veteraanit. Nykyään heitä ei mainita koska kaikki ovat kuolleet.

Esa Mattila

Teoilla tarkoitetaan nimenomaan sitä, että oli sodassa. Eivät kaikki veteraaniikäpolven suomalaiset ole sotaveteraaneja, eivät edes kaikki miehet.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

"Vähemmistöjen positiiviselle erityiskohtelulle on nimittäin tietyissä tapauksissa erittäin hyvät perusteet."

Minulle on pääasia ettei tämä positiivinen erityiskohtelu kohdistu humanitäärisiin maahanmuuttajiin.

. .

Tämän kirjoituksen nostaminen etusivun poimintoihin kertonee jotakin siitä, mitä tahdomme lukea.

Käyttäjän retku83 kuva
Mikko Saari

Tai mitä meidän tahdotaan lukea?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Positiivinen erityiskohtelu on väärin ilman pätevää syytä. Ossin tekstistä saa kuvan, että hän rinnastaa maahanmuuttajat vammaisiin, vanhuksiin ja lapsiin.

Helsingin kaupungin ohjeet rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäisemiseksi:

"Rasismi kaikissa muodoissaan on kaupungin toiminnassa kielletty. Rasismi on ideologia, jonka mukaan ihmiset muodostavat rodun ja/tai kulttuurin perusteella jaoteltavia erilaisia ryhmiä.
[…]
Kaupunki edistää kaikessa toiminnassaan yhdenvertaisuutta. Tarvittaessa se voi tapahtua erityistoimenpitein.
[…]
Etninen tausta ei siten ole merkityksellinen seikka esimerkiksi työhönottotilanteessa.
[…]
Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva.
[…]
Lisätään etnisiin vähemmistöryhmiin kuuluvien ja maahanmuuttajien palkkaamista esimiestehtäviin.

Kuulostaa niin hullullta :D Vai eikö, Ossi?

Raoul Konnos

Samaa mieltä blogistin kanssa. Punasteleva nihilisti on erinomainen kynän käyttäjä, mutta muuten asosiaalisuus paistaa läpi koko luihun olemuksen.

Pakkohan persujen oli laittaa jotain paperia ulos pitääkseen oman apinalaumansa maalaistollon kommenttien jälkeen jotakuinkin aisoissa. Änkyräsiipeäkin lämmittää sentään kielellinen leikittely, joka jättää tulkinnanvaraa suuntaan jos toiseenkin.

a. rahikainen

26.5.2011 10:05 Raoul Konnos: "Samaa mieltä blogistin kanssa. Punasteleva nihilisti on erinomainen kynän käyttäjä, mutta muuten asosiaalisuus paistaa läpi koko luihun olemuksen."

Sitä ollaan sitten niin "suvaitsevaista".

Alkaako asiaperusteet olla lopussa vai mikä selittää tarpeesi käydä heti tilaisuuden tullen kiinni toisen ulkoiseen habitukseen?

Käytätkö Raoul kenties muistakin ihmisistä yhtä värikkäitä ilmaisuja, vaikka kansanedustaja Jani Toivolasta?

Shemu P

Mistä näitä persujen puolestaloukkaantujia oikein sikiää?

Raoul Konnos

Miksi näsäviisasta punastelevaa nihilistiä pitäisi käsitellä silkkihansikkain? Kirjoittaahan kyseinen henkilö omaa blogiaankin kutsumalla asioita niiden omilla nimillä.

Persujen itse aloittaman vihanlietsontakampanjan jälkeen on turha muuttua herkkähipiäiseksi, apinalauma saa nyt juuri sitä mitä on itse aiemmin tilannut.

Esa Mattila

Perussuomalaisia saa siis nimitellä apinalaumaksi. Ok.
Saako somaliasta tulleita myös nimitellä apinalaumaksi? Toivottavasti saa.

J. Gagarin

Persu käveli somalin kanssa käsi kädessä kadulla.
Vanha kaveri tuli vastaan ja kysyi: "Mistä tuon löysit?"
"Voitin bingossa", vastasi somali.

a. rahikainen

Erinomainen kommentti Raoul. Jatkossa lainaan sua kun joku tulee mussuttamaan neekeri-sanan käytöstä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olen eri mieltä. PS-puolueen kannattajat ovat tarkoitushakuisesti raaistaneet poliittisen keskustelun sävyn. Jos ja silloin kun annamme moukkamaisuudelle periksi olemme luovuttaneet. Toki meissä kaikissa asuu moukka mutta yhteisen keskusteluareenan pitää pysyä sellaisena ettei kaikki mene loanheitoksi. Juuri yhteisten areenojen romuttaminen on fasismin keino. Hommalaiset vähät välittävät yhteiskunnastamme. Yritetään skarpata. P...u on ruma sana. PS-puolue maistuu suuussa sivistyneemmältä.

turunen (nimimerkki)

Kivoja kommentteja "Raulilta". Merkittäviä monessakin mielessä. Nämä Ralen koneelta pudonneet kultajyväset on syytä muistaa pitkään, eli panna talteen korkoa kasvamaan =)

Simon Wahlroos

Jos olemme tarkkoja niin vihanlietsontakmappanjan on aloittanut 1990 luvulla imperalistien kätyrinä toimiva demarikokoomustavihreä eliitti, joka kutsuu suomalaisia jopa apinoiksi. Se hallitsee ja miehittää EU direktiivien myötävaikutuksella maatamme toimettomilla kalliisti elätettävillä maahanmuuttajilla nakertan siten kansallista omavaraista itsemääräämisoikeuttamme fasistisella monikulttuurirahoituskolonialismillaan, joka aiheuttaa velkaantumiskehitystä. Portugaliin verrattavan talouskehityksemme valossa odotamme IMF lainojen ulosmittausta kansallisomaisuudestamme sekä mittavaa säästökuuria julkisista menoista. Jo pitkään olemme katselleet ulkomaalaisomisteisten firmojen paikallisen työvoiman hyväksikäyttöä globalistien ylikansallisten yritysten suosimiin veroparatiiseihin. Sellaista politiikkaa Kokoomus ajaa läpi hallituksessa.

Kari Kritiikki

Olisi ihan mielenkiintoista tietää edustaako Ossi Mäntylahden näkemys Kokoomuksen kantaa tässä asiassa.

Sanoutuuko Kokoomus irti kaikesta rasismista ja syrjinnästä vai ei?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Ei Mäntylahden naputtelut edusta Kokoomuksen kantaa, tietenkään. Syrjintää vastaan on omat lakinsa ja "rasismi" taas ei ole niin yleistä saati hyväksyntää nauttivaa, että siitä tarvitsisi erikseen irtisanoutua. Irtisanoutuminen kun viittaisi että kyseessä on jokin valtavirtaa koskettava ongelma ja näin ei ole asian laita.

Kari Timolavi

Oli odotettavissa, että joillekin persujen julistus käy karvaaksi ja herättää primitiivireaktioita.
Olihan soopaa Mäntylahti. Olisit nyt odottanut päivän -kaksi, niin olisit saanut älyn kipenen juttuusi pelkän katkeruuden ja yllätetyksi tulemien aiheuttaman hämmästyksen sijaan.

Olet siis sitä mieltä, että väärin tuomittu ja Sinun tuomiosi on oikeampi?
Jos olet julistuksesta eri mieltä, niin sittenhän sinulle sopii, että ihmisiä kohdellaan eri tavalla taustansa perusteella. Kummallista. Noin eettismoraalinen persoona.

Käyttäjän jaakkokoivula kuva
Jaakko Koivula

Toiset sanoutuvat irti rasismista ja syrjinnästä, toiset eivät. Erittäin hyvin pelattu Perussuomalaisilta. Muut puolueet joutuvat selittelemään ja kiemurtelemaan, miksi heidän mielestään syrjiminen on joskus ihan okei ja ihmiset eivät heidän mielestään ole tasa-arvoisia keskenään.

Odotan tosin mielenkiinnolla, aikovatko Perussuomalaiset tämän jälkeen esimerkiksi alkaa toimia räikeästi miehiä syrjivän asevelvollisuusjärjestelmän muuttamiseksi. Se osoittaisi jo todellista suoraselkäisyyttä.

Henri Kangas

Mäntylahti vetää vähän mutkia suoraksi. Persujen julistuksessahan tuomitaan "etniseen taustaan, kieleen, kulttuuriin, uskontoon" perustuva syrjintä tai suosiminen.

Sotaveteraanit eivät mitään taida täyttää noita kriteereitä. Eikä esim. sukupuolikiintiöt.

Markku Kanniainen

Muissa yhteyksissä Mäntylahden juttuja lukeneena olen tullut siihen tulokseen, että kaverilla ei hissi mene ihan vintille asti. Enää se ei taida nousta edes kellarista.

Harry Vestbacka

Ossi Mäntylahti "Sinänsä hassua, että Hesarin paperiversiossa asia on otsikoitu oikein ("Perussuomalaisilta tuomio vähemmistöjen suosimiselle"). Webbiversiossa otsikko on vielä muodossa "Perussuomalaisilta julkilausuma rasismia vastaan"."

Vähemmistöjen suosiminen on enemmistöön kohdistuvaa rasismia ja syrjintää. Ja ehdottomasti väärin. Kaikkien tulee olla tasa-arvoisia keskenään syntyperästä riippumatta.

Miksi vähemmistöjä pitää suosia? Miksi teille kookumslaisille ei riitä tasa-arvoinen kohtelu?

S S

Siksi, koska vasta "suosiminen" tarkoittaa tasa-arvoisuutta. Minäkin mielelläni nauttisin lapsilisää ja eläkettä, mutta kun ikäsyrjinnän takia jään kummankin ulkopuolelle. Persumyrkky on kateutta ja katkeruutta. Todellisuudessa eri ikäryhmien suosiminen on perusteltua.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Mäntylahti vetää vähän mutkia suoraksi. Persujen julistuksessahan tuomitaan "etniseen taustaan, kieleen, kulttuuriin, uskontoon" perustuva syrjintä tai suosiminen.

Sotaveteraanit eivät mitään taida täyttää noita kriteereitä. Eikä esim. sukupuolikiintiöt."

Juu, aika monessakin esimerkissäsi meni sekaisin noihin seikkoihin perustuva suosiminen/syrjiminen ja ihan muunlainen erityiskohtelu.
Jotkut pointtisi tosin pitävät paikkansa, esim tuon lausuman ristiriitaisuus sen kanssa, että kouluissa olisi maahanmuuttajakiintiöt. Tosin senkin voi varmaan nähdä suosimisen/syrjimisen sijaan ihan vain käytännöllisyytenä...

Harry Vestbacka

Ossi mäntylahti: "Sotaveteraanit ovat persujen vaaliohjelman mukaan kunniakansalaisia ja nauttivat suurta arvostusta. Näin toki onkin. Mutta tiukasti ottaen Halla-ahon julistuksen hengessä heitä ei saisi enää kohdella muita suuremmalla arvostuksella ja muutenkaan palkita taustansa vuoksi."

Oletko lukihäiriöinen vai muuten tyhmä? Sotaveteraanit eivät ole etninen, uskonnollinen, kielellinen tai kultuurinen erityisryhmä.

Jyri Terttu

Vähän aikaa sitten PS:ltä vaadittiin irtisanoutumista rasismista. No, nyt se on sitten saatu, mutta eipä vain tyydytä puhdasoppisia. Oliko tämäkin tulipalo väärin sammutettu?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Irtisanoutuminen rasismista ei tapahdu automaattisesti antirasistisella julistuksella vaan sillä että Hommalaisille ja Hakkaraisille ja monille muille kyseisen puolueen kannattajille selitetään miksi vihapuheet ja muu rasismi on vastenmielistä ja vahingollista.

Harry Vestbacka

Ossi Mäntylahti: "Syrjinnän ja rasismin vastaisessa lausumassaan persujen eduskuntaryhmä tuomitsee paitsi negatiivisen syrjinnän, myös positiivisen erityiskohtelun. Eli suomeksi sanottuna vähemmistöjen puolustamisen ja kaiken suosimisen kategorisesti."

Vähemmistöjen puolustamista tuo julistus ei tuomitse. Suosimisen kyllä. Miksi vähemmistöjä pitäisi suosia, mutta kanta-väestöä ei? Onko kanta-väestön edustaja vähemmän arvokas sinun arvomaailmassa? Miksi tasa-arvoinenkohtelu ei riitä sinulle vaan kanta-väestöä tulee kohdella huonommin? Selitä?

Kanta-väestön syntyperän perusteella vain lisää maahanmuutajiin kohdistuvaa rasismia ja etenkin perussuomalaisten kannatusta. Kukaan suomalainen ei todellakaan suvaitse sitä, että häntä syrjitään ja saa huonompaa kohtelua omassa kotimaassaan!

Sepetius Kangas

Vähemmistöjä kuten sotaveteraani suositaan sen vuoksi, että heidäm mahdollisuutensa hyvään elämään on rajoitettua, Vammoje, sairauksien ja ikänsä puolesta. Ei sotaveteraani enää ole pitkään aikaa jaksaneet joukolla nousta puolustamaan oikeuksiaa. Pyydän vielä kerrän perussuomalaisilta älkää loukatko sotaveteraaneja.

Esa Mattila

Sotaveteraaneja ei suosita kenenkään muun kustannuksella. Heille tarjotaan tiettyjä etuja, koska he ovat ne teoillaan moninkertaisesti ansainneet.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Julistus ei todellakaan ole nerokas. Ei sisältönsä, eikä kielenkäyttönsä tai muotoilunsa ansiosta. Halla-ahon näsäviisailut ja korkeintaan yläasteikäisten mielestä nokkelat sanaleikit ja muka-loogisuudet olivat harmitonta nettihölmöilyä siihen asti, kun mies valittiin äänivyöryllä eduskuntaan ja pääsi siellä vielä jonkinmoiseen asemaankin.

Jussi H. on oiva pöljäin profeetta, pinnallisen maailmanverkon tietäjä ja ennenkaikkea - se hänelle myönnettäköön - taitava populisti. Hänen kirjoituksensa ja "ajatuksensa" osuvat sopivaan saumaan, nopeasti luettuna ja ilman sen kummempaa perehtymistä voisi vaikuttaa että niissä olisi jotain ideaa. Hätäisen selailun ja rivien ylihyppelyn jälkeen voi jollekulle jäädä mieleen mitä mies ajaa takaa ja että "se oli sillein fiksusti sanottu". Mutta kun ei ole. En ole törmännyt yhteenkään ajatusrakennelmaan, joka toisi jotain oivaltavia ajatuksia maahanmuuttokeskusteluun. Mies on sentään tohtori.

On tietenkin mahdollista, että Halla-aho on joutunut karsimaan ilmaisunsa "kansankieliseksi". Ehkä hän nyt päästyään siihen asemaan mihin on halunnutkin(?) voisi nousta teekkarikaskujen tasolta esittämään jotain nasevaa. Tuo positiivistä syrjintää vastustava lausunto ei kyllä paljoa lupaile. Toivottavasti olen väärässä ja Halla-aho vain hakee pehmeää laskua (nousua) ja esittää jonain päivänä älykkään, maahanmuuttovastaisen argumentin tai muun ajatelman.

Jari Vuorinen

No mutta tuo irtisanoutuminenhan tapahtui jo aiemmin.

Marko Kyllönen

Ei voi kuin ihmetellä joidenkin ihmisten ajatusmaailmaa.
Ensin vaahdotaan syrjinnästä ja väärien sanojen käytöstä, mutta kuitenkaan ei kelpaa se että oltaisiin kaikki täysin tasa-arvoisia, riippumatta ihonväristä, uskonnosta, kielestä tai vaikka sukupuolesta.

Ei ole olemassa mitään positiivista syrjintää, vaikka kaupunki sitä työhönotossa soveltaakin.
Suomalainen köyhä pitkäaikaistyötön, jonka ohittaa työhönotossa etnisen taustansa takia maahanmuuttaja, ei varmasti koe sitä positiivisena.

Myöskään suomalainen bussikuski ei liene iloissaan siitä, että hänet pahoinpitelee raa'asti kaksi maahanmuuttajaa, mutta sitä ei saa poliitikot tuomita.
Sen sijaan vähemmistövaltuutetun ja oikeusministerin pitää vaatia tuomitsemista, kun joku käyttää n-sanaa.

Koittakaa nyt oikeesti laskeutua sieltä norsunluutornista oikeaan maailmaan.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Tasa-arvon toteuttaminen ja sen edistäminen ovat joskus eri asioita. (vrt. vaa'an tasapainottaminen ja sen pitäminen tasassa)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Toivottavasti Mäntylahden purkaus indikoi sitä, että yleisen ja yhtäläisen tasa-arvon saavuttaminen olisi taas askeleen lähempänä. Aikana ennen perussuomalaisten vaalivoittoahan kaikki "positiivisen syrjinnän" (hyi hemmetti, tekee pahaa käyttää tuota oksymoronia edes lainausmerkeissä) vastustaminenhan tyrmättiin rasismina. Nyt meillä on kuitenkin vakavasti otettava puolue, joka on oikeasti julistanut, että kaikkien on oltava aidosti tasa-arvoisia, eikä ketään -- ei edes enemmistön edustajaa -- saa syrjiä.

Tasa-arvon vaatimuksia ei enää voi tyrmätä rasismisyytöksillä eikä äänimäärältään toiseksi suurimman puolueen julistusta voi oikein vaieta kuoliaaksikaan. Ehkä nyt alkaa oikeasti kunnollinen keskustelu -- ilman natsikortteja ja rasistileimakirveitä -- siitä, pitääkö kaikkien olla syntyperästään ja etnisestä ja uskonnollisesta taustastaan riippumatta aidosti tasa-arvoisia vai ei.

Markus Lehtipuu

Sotaveteraanit JÄIVÄT kotimaahansa puolustamaan isänmaata ylivoimaisen, maahamme hyökänneen rosvojoukon nitistämiseksi.

Neekeriukot PAKENEVAT omasta maastaan, päästäkseen nauttimaan "positiivisesta syrjinnästä" Suomessa.

Ossi Mäntylahdella ei taida olla ihan kaikki natsit bunkkerissa.

Enni Kulovaara

Puhutko Somaliasta, vai mistä maasta on kyse? Kyllä niissä kaikissa maissa on kyse sisällissodista, joista pakolaisia lähtee, ei vihollisvaltion hyökkäyksestä. Heimot siellä vallasta tappelevat. Eri asia ja ihmetyksen aihe on kylläkin se, että miksi juuri nuoret miehet lähtevät.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Niinhän sitä tehdäänkin mutta eikös PS vastusta perheiden yhdistämistä?

Pate P

"Idealististen hompanssien"!

Mitä tarkoitat? Haluatko viitata simpansseihin. Rassimia!

M-T Heikka

Mitähän "nerokasta" julistuksessa oli. Jokainen normaalipäinen ajattelee asian juurikin noin, ettei KETÄÄN saa sortaa tai puoltaa poliittisen näkemyksensä tai etnisen taustansa tai uskonnollisen katsomuksensa perusteella.

Nykyeliitti, ja heidän äänenkannattajansa (media) ja perässäjuoksijansa ovat vain aivopestyjä. Heille tuo itsestäänselvyys voi olla shokki.

Perussuomalaisten julistus on Suomen perustuslain mukainen. Oliko Ståhlberg sitten jo aikoinaan perussuomalainen. Varmaan hän oli, koska laati niin edistykselliset lait. Monenlaista kouhkaajaa on vain hänen jälkeensä ollut päättämässä päällä pienemmällä.

Mikäli perustuslain henkeä ja Perussuomalaisten julistusta olisi noudatettu, ei ylioppilas Biaudetkaan olisi tullut valituksi virkaansa, vaan siihen olisi valittu joku laintuntija. Paljon tyhjäkäyntiä on saatu yhteiskuntaan poliittisilla virkanimityksilläkin.

Kaikenlaiset sukupuoli- ja etniset kiintiötkin ovat yksilön tasa-arvoisuutta alentavia. Nämä ovat juurikin niitä asioita, mitä itseään edistyksellisiksi kutsuvat niin kiivaasti ajavat. Mielestäni he ovat lähinnä apatheid-ajattelijoita. Ei ns.edistyksellisten ajattelu ole ihmisoikeuksien mukaista. Se on alistavaa ja sen tavoitteena on tehdä Suomesta raja-aitojen ja piikkilankojen yhteiskunta. Ettekö te näe sitä, oletteko te sokeita?

Typeriä ihmisiä sitten asetetaan porttivahdeiksi asemiinsa, ja ns. virkoihinsa.

Pohjan Akka

Kuulin autossa, kun Halla-aho luki julistustaan radiossa.
Se kuulosti juuri yhtä vaikealta kuin olisi mato, jonka on pakko itse niellä koukku.

a. rahikainen

Harhojen kuulemiseen taitaa olla ihan virallinen diagnoosikin tarjolla, mikäli siitä on kyse. Myös käynti nielu- ja korvalääkärillä saattaa auttaa. Itsehoitoon audispray.

Pohjan Akka

Ehkä hänen (jos kerran hän on asperger) vain oli vaikea esiintyä, ja lukeminen takkuili siksi.

Tuomas Hako

Vai on Vihreä lanka joutunut pyytämään anteeksi Israelin ja naatsien vertaamista. Ja Israelia nuolevalle kokoomukselle ei kelpaa. Onpas näillä natseilla iso valta Suomessakin. Ja minin mielestyäni tuo vertaus loukkaa natseja, sillä isael on paljon kamalampi.

Pekka Ylijärvi

Ei näytä vieläkään selvinneen Ossille mitä sana mokuttaja tarkoittaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä tarkoittaa mokuttaja. Kuulostaa kuin "nokan koputtaja".

Pirkka Keskinen

Mokuttaja = monikulttuurisuuden kannattaja/edistäjä. Eli juuri päinvastaisen ajatusmaailman omaava henkilö kuin mihin Mäntylahti viittasi. Hommafoorumilla ei ole hirveästi mokuttajia muuten kuin aika ajoin trollaamassa, tai toisinaan jopa kritisoimassa asiallisesti. Tällaiset henkilöt tuskin kuitenkaan olisivat julistuksesta innoissaan, kuten Mäntylahti väitti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pirkka Keskiselle kiitos vastauksesta!

Petteri Sahlsten

Positiivinen erityiskohtelu on syrjintää Suomalaisia kohtaan, joten täten se on rasismia. Nyt tarvittaisiin Helsingin kaupungilta vahvaa irtisanoutumista rasismista.

Heli Hämäläinen

Minä kerron mitä positiivinen syrjintä on oikeasti.

Positiivinen syrjintä on esimerkiksi sitä, että sukupuolivähemmistöt saavat samat oikeudet kuin muu väestö siten, että lainsäädännössä otetaan huomioon sukupuolivähemmistöjen erityistarpeet. Sukupuolivähemmistöjä ovat esimerkiksi intersukupuoliset ja transsukupuoliset ihmiset ja järjestelyt koskettavat myös heidän perheitään. Kysymys ei siis ole homoista eikä muista seksuaalivähemmistöistä, vaikka soisin heillekin tasavertaisen kohtelun lain edessä.

Positiivinen syrjintä ei perusta kenellekään erityisoikeuksia vaan antaa keinot päästä samalle viivalle, tasa-arvoiseksi. Sukupuolivähemmistölle, transsukupuolisille on esimerkiksi asetettu laissa vaatimus hedelmättömyydestä, joka on negatiivista syrjintää. Positiivista syrjintää olisi sallia isyys sukupuoltaan korjanneelle naiselle.

Ruotsinkielisten kiintiöpaikat yliopistoissa eivät ole positiivista syrjintää vaan negatiivista syrjintää. Tulos on yksilöiden välillä epätasa-arvoinen. Sen sijaan inarinsaamelaisten lasten äidinkielenopetus, vaikka maksaisi enemmän kuin suomenkielisten, on positiivista syrjintää. Tavoite kummassakin on taata lapsen oikeus äidinkieleensä, siis tasa-arvoon.

Mäntylahdella ovat menneet munat ja mämmit sekaisin.

Petteri Sahlsten

Komppaan sinua osittain. Mikäli positiiviseen syrjintään ei varsinaisesti liity isoa ihmisryhmää, joka kärsii siitä, ei asiassa ehä ole mitään monumentaalisen väärää. Mutta mikäli positiivinen syrjintä perustuu isomman ihmisryhmän syrjinnälle ja eriarvoiseen kohteluun altistamisesta, ei voida oikeutetusti puhua mistään muusta kuin eriarvoisuudesta ja ihmisten oikeuksien ja tasa-arvoisuuden poljennasta.
Tasa-arvoinen kohtelu ei ole keneltäkään muulta pois. Positiivinen syrjintä on yhtä absurdi sanayhdistelmä kuin kunniamurha.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvää tietoa positiivisesta syrjinnästä mutta eivät mitenkään todista viimeistä lausetta.

M-T Heikka

Positiivinen syrjintä edesauttaa eliittivallan pystössäpysymistä, koska sen avulla ei nosteta kyvykkäimpiä ja ahkerimpia asemiin, vaan on sattuman kauppaa, jos joku normaalimman käsityskyvyn omaava sattuu saaman jonkun postin. Eli mitä tyhmemmillä ihmisillä työt tehdään, sitä parempi eliitin maailmanvallalle. Tarvitaan heitä jotka tottelevat, ei omalla päällään ajattelevia yksilöitä. Näistä on hyvänä esimerkkinä juurikin tämä Biaude. Näiden ihmisten avustuksella saadaan tolloudesta jokin laki: kaikkien tulisi ajatella kuten he, muuten tulee rapsut.

Heli Hämäläinen

Positiivinen syrjintä ei edesauta eliittivallan pystyssäpitämistä, mutta eliittivalta yrittää hämärtää positiivisen syrjinnän käsitettä oikeuttamaan heidän harjoittamansa negatiivinen syrjintä.

Esim. opiskelijakiintiöt eivät ole positiivista syrjintää, mikäli tarkoituksena on aiheuttaa epätasa-arvo opiskelijoiden välille kielen perusteella. Näin ollen asiasta voisi kannella EU:n komissiolle, jos jotakuta huvittaa tehdä niin. Positiiviselle syrjinnälle pitää olla peruste.

M-T Heikka

Ihmisiä syrjivät lait tulisi ainakin toteuttaa perustuslain vaatimassa lainlaatimisjärjestyksessä. Nyt niitä ymmärtääkseni laaditaan joissain kaupunkien henkilöstöohjelmissakin. Ja jopa nykyinen presidentti on käyttänyt nimitysvaltaansa niin, että on ohittanut pätevämmän sukupuolen perusteella. Eivätkä naiset edes edusta vähemistöä vaan enemistöä. Tämä on tosi sairaan mielen ohjaamaa toimintaa mielestäni. Ei siinä ainakaan mitään "isänmaallista" ole, ajaa mahdollisimman tolloin virkaansa. Mutta sen tietysti ymmärtää sitä taustaa vasten, että tahdotaan tehdä ihmisistä tottelevaisia, kiitollisuuden velkaan jääneinä. Ei varmaan Ståhlberg sitä niin ajatellut, mutta hänhän olikin isänmaallinen mies.

Sukupuolikiintiöt esimerkiksi opettajakoulutukseen voisivat olla juuri sellaisia. Kumminkin aina joku jonkun kiintiön perusteella ohitettu varmasti kokee tulleensa syrjityksi.

Harry Vestbacka

Miksi tätä positiivista syrjintää ei käyttety esimerkiksi vähemmistövaltuutettua valittaessa? Käsittäkseni Husein Muhammed oli valituksi tullutta henkilöä pätevämpi kaikilla mittareilla.

Miksi Husein ei nostanut oikeusjuttua? Valkoinen kouluja käymätön kristutty nainen meni heittämällä korkeasti koulutetun muslimin ohitse.

M-T Heikka

Ylioppilas Bideen nimitys oli poliittinen virkanimitys, häntä suosittiin poliittisen puoluejäsenyytensä vuoksi niin että hän ohitti pätevämpänsä, mm. Mohammedin.

Sukupuolesta tuli tietysti myös lisäpisteitä, koska vallassa olevat feministit katsovat, että kaikki naiset ovat naiseutensa vuoksi syrjittyjä, olivat missä asemassa ja varallisuudessa tahansa. Se on feministinen ihmiskäsitys, että naiset ovat aina heikoimpia ja edustavat sorrettuja. Aika rasistista mielestäni, naisiakin kohtaan. Puhuisivat vain itsestään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Biaudet olisi hyvä presidentiksi!!!!Jani Toivoloita tarvittais lisää!!!

Harry Vestbacka

Mutta kymmenen pistettä Halla-aholle taidosta kääntää tämäkin kohu voitoksi. Tämä kanta suomalaisia alistava "positiivinen syrjintä" on noussut julkiseen keskusteluun ja on fakta, että suurin osa suomalaisista ei hyväksy kanta-väestöön, eli heihin itseensä kohdistuvaa syrjintää kotimaassaan.

Heli Hämäläinen

Tässäkin tapauksessa on luovuttu objektiivisista vaatimuksista kuten esimerkiksi somalikielen tai arabian taitovaatimuksesta ja perusteeksi on näiden sijaan laitettu etninen tausta.

Jos virkojen kielitaitovaatimukseksi edellytetään suomen ja ruotsin kielten lisäksi joku kolmas kieli, on haku syrjimätön. Näin etnisesti suomalainen, esim. somalikielen osaaja voi hakea virkaa. Valituksi tulee se, joka täyttää parhaiten viran vaatimukset. On poliittinen päätös, että tällaisia virkoja julistettaisiin auki.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Syrjinnän ja rasismin vastaisessa lausumassaan persujen eduskuntaryhmä tuomitsee paitsi negatiivisen syrjinnän, myös positiivisen erityiskohtelun."

Juuri niin sen pitääkin tuomita. Ei ole olemassa positiivista syrjintää. On vain syrjintää, ja kaikki syrjintä on väärin.

"Ikävä kyllä näin asia ei ole. Esimerkiksi Halla-aho tuntee aivan varmasti oikeusasiamiehen kannanoton vuodelta 2010: julkisella vallalla on oikeus ja jopa velvollisuus vähemmistöjen tasa-arvon turvaaviin positiivisiin erityiskohtelutoimiin."

Tuo kannanotto on ristiriidassa perustuslain kanssa. Perustuslaissa sanotaan, että kaikkien on oltava yhdenvertaisia lain edessä.

"Esimerkiksi Finnveran Naisyrittäjälaina."

Se onkin epätasa-arvoinen hirvitys, joka pitäisi välittömästi poistaa.

"Sotaveteraanit ovat persujen vaaliohjelman mukaan kunniakansalaisia ja nauttivat suurta arvostusta. Näin toki onkin. Mutta tiukasti ottaen Halla-ahon julistuksen hengessä heitä ei saisi enää kohdella muita suuremmalla arvostuksella ja muutenkaan palkita taustansa vuoksi."

Tietenkään sotaveteraaneja ei tule palkita heidän taustansa vuoksi. Heitä tulee palkita heidän tekojensa vuoksi. Jos jotakuta sotaveteraania halutaan erityisesti palkita tai arvostaa, niin luonnollisesti on ensin varmistettava, että hän on ollut talvi- tai jatkosodassa. Arvostus ja palkitseminen voi myös riippua siitä, mitä ko. henkilö on sodan aikana tehnyt. Sotaveteraaneja ei tule "syrjiä positiivisesti" eli jakaa etuja kaikille sotaveteraanien ikäisille vanhuksille.

Tässä onkin ilmeisesti oleellisin ero minun ja Mäntylahden ajatusmaailmassa. Minusta ketään ei pidä arvostaa eikä pitää etuoikeutettuna pelkästään taustansa (etnisen-, uskonnollisen-, maantieteellisen-, syntyperän-, tms.) vuoksi vaan vain ja ainoastaan tekojensa vuoksi.

"Eikä ole kauaakaan, kun persujen omassa lehdessä vaadittiin nummi-pusulalaisen eduskuntavaaliehdokkaan voimin painokkaasti muun muassa viittomakielisten, saamenkielisten ja vammaisten väyläksi töihin kuntien monimuotoisuuskiintiötä."

Joo, tämä kieltämättä kuulostaa ristiriitaiselta, mutta perustunee johdonmukaisuuden vaatimukseen. Ainakin itse (vaikka en perussuomalainen olekaan) voin hyvinkin sekä vastustaa että kannattaa kiintiöitä. Parasta nimittäin olisi, että kiintiöt poistettaisiin kokonaan, mutta jos se on mahdotonta, niin toiseksi paras vaihtoehto olisi sitten kiintiöt tasa-arvoisesti kaikille. Jos esimerkiksi nais- ja maahanmuuttajakiintiöitä on oltava, niin olkoon niitä sitten myös viittomakielisille, saamenkielisille, alle 165 cm pituisille, vihreäsilmäisille, punatukkaisille, buddhalaisille, lenkkeilijöille, astmaatikoille, jne.

"Sukupuolikiintiöiden vaatimus löytyy puolestaan suoraan Perussuomalaisten omasta vaaliohjelmasta; maaseutupoliittisen ohjelmassa vaaditaan muun muassa mieskiintiöitä eläinlääkärikoulutukseen."

Ks. ylempi kommentti. Jos sukupuolikiintiöitä on oltava, niin olkoon niitä sitten myös naisvaltaisilla aloilla. Joko niin, tai sitten ei millään alalla.

Jani Niemi

Mitäpä tuohon sanoisi. Mäntylahti ei ole pelkästään leuaton & kaulaton vaan selkärangaton myös.

Alhaista. Näin sanon pitkäaikaisena Kokoomuslaisena.

Marko Gylén

Mäntylahden kirjoituksessa on ehkä ajateltu hieman nopeasti muun muassa sotaveteraanien käyttöä esimerkkinä. Pointtina on kuitenkin se, että PS:n julistuksessa ei ole pohdittu, sitä, mitä kaikkea äkkiseltään hyvänkuuloisesta kannanotosta loogisesti seuraa. Tämä on nähdäkseni Mäntylahden tähtäimessä (ei siis se, että rasismin tuomitseminen ei kelpaisi koska se tulee väärältä taholta, saati se, että Mäntylahti tässä jotenkin suosisi rasismia - en ymmärrä, miten Mäntylahden tekstin voi lukea näin, kuten jotkut yllä ovat tehneet).

Erityisen ongelmallinen on julistuksen kohta:
"Tuomitsemme kaiken etniseen taustaan, kieleen, kulttuuriin, uskontoon tai vastaavaan seikkaan perustuvan syrjinnän tai suosimisen työmarkkinoilla, koulutuksessa ja muissa yhteyksissä."

Kuten edellä on tullut esille, ongelma on siinä, että suosimisen tuomitsemisen seurauksena niin sanottu positiivinen syrjintä tulee myös tuomituksi. Mm. Heli Hämäläinen jo hyvin kiteytti, mitä on positiivinen syrjintä toteamalla "Positiivinen syrjintä ei perusta kenellekään erityisoikeuksia vaan antaa keinot päästä samalle viivalle, tasa-arvoiseksi.". Korostaisin vielä, että kyse on siis toimista, joita ilman yksilö jäisi eriarvoiseen, huonompaan asemaan.

Tämä tuo esille julistuksen sisäisen ristiriitaisuuden. PS:n julistus tuomitsee sekä negatiivisen että positiivisen syrjinnän. Kuitenkin, se, että yhteiskunta ei toteuttaisi positiivista syrjintää, siis helpottaisi huonommassa asemassa olevan ryhmän elämää, toteuttaisi passiivista negatiivista syrjintää hyväksymällä heidän huonomman asemansa ja jättämällä heidät siihen. Ei ole mahdollista, että molemmat tuomitaan.

Sanottakoon myös, että toisinaan tätä on vaikea nähdä yksilöiden tasolla, mutta tilastot tai muu tieto osoittavat, että tasa-arvo jonkin ihmisryhmän kohdalla ei syystä tai toisesta toteudu. Siksi on kiintiöitä tai siksi kahdesta tasavahvasta ehdokkaasta pitää valita se, joka edustaa ryhmää, jonka on todettu olevan huonommassa asemassa. Käytännössä ei koskaan ole täsmälleen tasavahvoja ehdokkaita, joten huonompiasemaista ryhmää edustaminen on käytännössä yksi pieni kriteeri muiden joukossa.

Julistuksella on muitakin absurdeja seurauksia. Esimerkiksi suomenkielisen luterilaisen seurakunnan papin työhönotossa ei saisi suosia luterilaista suomenkielistä ehdokasta enemmän kuin esimerkiksi bengalinkielistä hindua. Oikeudenmukaisuushan on sitä, että kohdellaan relevantisti tasa-arvoisia samalla tavalla (tasa-arvon periaate) ja relevantisti eriarvoisia eri tavalla. Tästä kaikki ovat suurin piirtein samaa mieltä. Kyse on vain siitä, mikä on relevanttia ja mikä ei. Tämän vuoksi mm. laki ja ihmisoikeuksien julistus sanovat, mikä kussakin asiassa on relevantti ja perusteltu seikka. Syrjintää ei ole se, että työn itsensä kannalta relevantin seikan vuoksi tulee kohdelluksi eriarvoisesti työnhaussa.

Okei. Julistus on sisäisesti ristiriitainen ja ehkä kaikkia seurauksia ei ole pohdittu loppuun asti. Mitä sitten? Kaikkihan tietävät, mitä tarkoitettiin. Tietävätkö? Eikö tuo ristiriitaan vievä ilmaisu ”tai suosimisen” pyri juuri kumoamaan vähemmistöjen erityiskohtelua, positiivista syrjintää, koska yleensä puhutaan vain ensin mainitusta, varsinaisesta (negatiivisesta) syrjinnästä? Eikö juuri tämä kumoaminen ole monen PS:n edustajan tavoite, siis tarkemmin ottaen se, että eräitä tekijöitä ei pidettäisikään enää relevantteina perusteina positiiviselle syrjinnälle (nyt siis vain tultiin vahingossa tuominneeksi koko positiivinen syrjintä, mikä vei absurdiuteen - kun ei voitu sanoa julkisesti, mitä ei haluttaisi enää pitää relevantteina perusteina)? Eikö se selvästikin ollut tarkoitettu muiden puolueiden vahingossa hyväksyttäväksi, kun lopussa kehotetaan muitakin puolueita ”sitoutumaan tähän julistukseen” eikä vain syrjinnänvastaisuuteen? PS:n julistus sekosi siis omaan näppäryyteensä.

Mutta on ehkä vieläkin ongelmallisempi asia. Näiden ihmisten, kansanedustajien, pitäisi osata laatia lakeja, yksiselitteisiä yhteiskunnan pelisääntöjä, jotka eivät ole sisäisesti ristiriitaisia tai vie absurdeihin johtopäätöksiin. Lainsäätämisessä pitää osata ennakoida saivartelu. Tämän on oltava myös PS:n agendassa, sillä muuten "rötösherroja" tai "eliittiä" ei saada kuriin, vaan he jatkavat lain porsaanreikien hyödyntämistä, saivartelua omaksi edukseen.

Pohojan Poika

"PS:n julistus tuomitsee sekä negatiivisen että positiivisen syrjinnän. Kuitenkin, se, että yhteiskunta ei toteuttaisi positiivista syrjintää, siis helpottaisi huonommassa asemassa olevan ryhmän elämää, toteuttaisi passiivista negatiivista syrjintää hyväksymällä heidän huonomman asemansa ja jättämällä heidät siihen. Ei ole mahdollista, että molemmat tuomitaan."

Kyllä se on mahdollista ja pitääkin tuomita, koska jokaisen positiivisen syrjinnän toisella puolella on negatiivinen syrjintä. Kyse on nollasummapelistä, jossa toinen voittaa syntyperänsä, etnisyytensä, kielensä tai uskontonsa ansiosta, ja toinen häviää.

Ainoa oikea tapa kohdella yksilöitä on heidän ansionsa ja osaamisensa ja rasistittomassa systeemissä ei ole mitään väliä kielellä, ihonvärillä, etnisellä ryhmällä, uskonnolla jne.

Ymmärrän kyllä razistien syvän huolen, että heiltä menee portinvartijan valta, kun he eivät saa päättää millä ihonvärillä saa syrjiä ja millä ei.

Heli Hämäläinen

Positiivisen syrjinnän toisella puolella ei välttämättä ole negatiivista syrjintää, sillä vähemmistöt ovat sui generis. Esimerkiksi aistirajoitteiselle ihmiselle voidaan maksaa hänen elämänlaatuaan nostava hoito tai apuväline ilman että se on pois sellaiselta, joka on varustettu virheettömin aistein.

Jos saan palata esimerkkiin miehestä naiseksi transsukupuolisen avioliittoon ja sen säilymiseen, on vedottu ettei se voi säilyä sillä kaksi naista ei voi MENNÄ avioliittoon. Kysymys ei kuitenkaan ole uudelleen naimisesta vaan perhemuodon säilyttämisestä. Positiivista syrjintää olisi sallia avioliiton jatkuminen, koska kahdella parisuhteeseen menevällä ei voi olla samaa taustaa.

Samoin on vastustettu juridisen naisen mahdollisuutta tulla isäksi. Jos siittiöt ovat olleet pakkasessa, miksei nainen voi tulla isäksi? Se olisi positiivista syrjintää, sillä kahden munasarjaparin pariskunnassa ei voi tulla isäksi.

Enemmistövallalla keinottelu voi johtaa paskaiseen loppuun. Kun enemmistö päättää, että Suomen virallinen kieli on venäjä niin se on venäjä. Silloin suomenkielisetkin huomaavat mitä on katsoa asioita vähemmistön vinkkelistä. Minä olen nainen avioliitossa naisen kanssa ja lapseni isä. Ja ihan hyvin meillä menee, joten minulle voisi antaa sen naisen passin. Se olisi positiivista syrjintää, vaikka ikäpolveni naisilla ei ollutkaan mahdollisuutta käydä aliupseerikoulua minun laillani. :D

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sui_generis

Marko Gylén

"Kyllä se on mahdollista ja pitääkin tuomita, koska jokaisen positiivisen syrjinnän toisella puolella on negatiivinen syrjintä. Kyse on nollasummapelistä, jossa toinen voittaa syntyperänsä, etnisyytensä, kielensä tai uskontonsa ansiosta, ja toinen häviää."

Se, että vain sanot sen olevan mahdollista, ei kuitenkaan riitä, koska se ei poista sitä, että lähtökohdiltaan huonommassa asemassa olevaa pitää auttaa tulemaan tasa-arvoiseksi, jotta tasa-arvo toteutuisi. Muuten hyväksytään eriarvoisuus eli toteutetaan passiivista negatiivista syrjintää samaa henkilöä kohtaan.

Toki jos kyse on julkisesta tukirahasta, eikä esimerkiksi juridisista oikeuksista, vaikkapa avioliitto- tai adoptio-oikeudesta, voi ajatella, että se rahasumma on muilta pois. Mutta tämä ei vielä ole negatiivista syrjintää, koska ketään ei lopulta aseteta toisia huonompaan asemaan, vaan tällä kaikille taataan sama lähtötaso, tasa-arvo. Toisin sanoen, vaikka yhdelle annettu julkinen raha olisikin muilta pois, se ei ole vielä merkki epäoikeudenmukaisuudesta, vaan juuri erojen tasoittamisesta.

Ihannetilanne on tietenkin se, että mitään syrjintää, positiivista sen paremmin kuin negatiivistakaan, ei esiinny eikä tarvita. Todellisuudessa kuitenkin toisten lähtökohdat ovat huonommat kuin toisten, joko jossain (laissa, kadulla, toisessa maassa) harjoitetun negatiivisen syrjinnän tai muun seikan (vammaisuus, onnettomuudet tms.) vuoksi. Itse asiassa hyvinvointiyhteiskunta tukee usein myös niitä, jotka ovat omasta syystäkin joutuneet kohtuuttoman (tässä kohtuuttomuuden arvioinnissa relevanssiharkinta näkyy jälleen) huonoon asemaan.

Pohojan Poika

Marko Gylén

Vähäosaisten auttaminen ei ole positiivista syrjintää, mutta se on sitä, jos etninen tausta, kieli, uskonto tai vastaava syy on peruste sille keitä vähäosaisia autetaan ja keitä ei auteta.

Positiivisessa syrjinnässä nimensä mukaisesti on syrjitty taho, jota syrjitään toisen tahon eduksi kielen, uskonnon, ihonvärin, etnisyyden tms perusteella.

Pohojan Poika

Heli Hämäläinen

Aistirajoitteisille voidaan ostaa apuväline, eikä se syrji ketään, mutta kun aistirajoitteiset luokitellaan eri ryhmiin mm kielen, etnisyyden, ihonvärin tms syyn vuoksi ja vain johonkin ryhmään kuuluville aistirajoitteisille ostetaan apuväline, on se syrjintää ja sitä kutsutaan positiiviseksi syrjinnäksi sitä ryhmää kohtaan, joka saa apuvälineet ja negatiiviseksi niitä kohtaan, joille ei anneta.

Marko Gylén

"Vähäosaisten auttaminen ei ole positiivista syrjintää, mutta se on sitä, jos etninen tausta, kieli, uskonto tai vastaava syy on peruste sille keitä vähäosaisia autetaan ja keitä ei auteta."

Huonompi asema voi syntyä monella eri tavalla. Ei ole olemassa vain taloudellista vähäosaisuutta siististi erotettuna niistä syrjinnän perusteista, joita me pidämme tavalllsina. Sen vuoksi sanotaan mm. "tai vastaava syy". Köyhiä on syrjitty pelkästään yhteiskuntaluokkansa vuoksi historiassa useinkin. Etniset lähtökohdat taas saattavat vaikeuttaa monella eri tavalla elämää ja asettaa siis eriarvoiseen lähtökohtaan. Emme siis voi positiivisen syrjinnän käsitettä miettiessämme vedota siihen, että se piirre, jolla syrjintää toteutetaan, on yleinen tunnettu syrjinnässä usein käytettävä peruste, vaan käsitettä miettiessä pitää ottaa huomioon myös sellaiset piirteet, jotka eivät tule ensimmäisenä mieleen.

Positiivinen syrjintä ei tarkoita, että olisi syrjitty taho, jota syrjitään toisen eduksi, vaan tavoitteena on, että lähtökohdat ovat tasa-arvoiset. Syrjintää on oikeastaan vasta se, että lopputuloksena on se, että joku on huonommassa asemassa, ts. että vallitsee eriarvoisuus. Tämän vuoksi "positiivinen syrjintä" onkin nimenä hieman kyseenalainen, ja sitä on kyseenalaistettu. Toisin sanoen, "positiivinen" ei tässä tarkoita sitä, että aina kun harjoitetaan negatiivista syrjintää jotain ryhmää kohtaan, muut saavat osakseen positiivista syrjintää ja päinvastoin. "Positiivinen" ei ole "negatiivisen" vastakohta tässä mielessä, vaan siinä mielessä, että positiivinen tähtää kaikkien tasa-arvoisuuteen, kun taas negatiivinen tähtää eriarvoisuuteen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Positiivinen_syrjint%...

Pohojan Poika

Marko Gylén

"Etniset lähtökohdat taas saattavat vaikeuttaa monella eri tavalla elämää ja asettaa siis eriarvoiseen lähtökohtaan."

Etniset lähtökohdat eivät vaikeuta elämää.

Se että henkilön ihonväri on musta, tai on uskonnoltaan muslimi, ei vaikeuta elämää eikä tee tuosta ihmisestä muita huonompaa. Hän ei tarvitse positiivista syrjintää ihonvärinsä tai uskontonsa vuoksi.

Tietenkin moni ajattelee, että ihon tummuus tai islamin usko tekee henkilöstä alempiarvoisen, mutta se on rasistista, ja pyrkivät korjaamaan alempiarvoisuutta positiivisella syrjinnällä, jotta henkilö olisi tasa-arvoinen valkoisten ja kristittyjen kanssa.

Marko Gylén

(Vastaan vielä tähän viimeiseen kommenttiin ja sitten hankin oikean elämän.)

Pohojan poika, toteat: "Etniset lähtökohdat eivät vaikeuta elämää."

Etnisyys voi olla, paitsi ihonväriä tai uskontoa, myös esimerkiksi pakolaisuutta. Toisin sanoen, etnisyys ei ole kontekstivapaa ihmisen ominaisuus tms., vaan etnisyyttä suhteessa ympäröiviin tai ylipäätään toisiin kulttuureihin, ja näiden keskinäistä asemaa, eli esimerkiksi sitä, että on toisesta kulttuurista tullut pakolainen vieraassa kulttuurissa.

Pakolainen on esimerkiksi työnsaannissa selvästi lähtökohdiltaan huonommassa asemassa, olipa vastaanottomaassa rasisimia tai ei, koska pakenemisen syy, esim. sota, on myös syy siihen, että hänellä ei ole eikä voikaan olla vastaavaa ansioluetteloa tai kontaktiverkostoa kuin muilla hakijoilla (ja lisäksi, että työolot ja -markkinat ovat olleet erilaiset; vaikeissa oloissa toimiminen on saattanut myös opettaa paljon enemmän kuin hyvinvointivaltiossa, mutta tämä ei näy päälle jne.). Tämä ei tietenkään tee häntä automaattisesti paremmaksi hakijaksi, vaan on vain yksi kriteeri muiden joukossa. Ansioluetteloiden vertailuhan perustuu oletukseen, että kaikilla on suurinpiirtein samanlaiset lähtökohdat niiden kasvattamiseen (ylipäätään työmahdollisuudet, työnantajien velvollisuus antaa työtodistus jne.), eikä pelkästään siihen, että ansioluettelon pituus tai laatukaan takaisi paremmuuden. Voi siis hyvin olla, että pakolainen on oikeasti parempi työntekijä, mutta tämä ei vain pääse näkymään, koska ansioluetteloa ei ole. Voi tietenkin olla toisinkin päin, mutta asia pitääkin alistaa tarkastelulle eikä vain tuijottaa ansioituneisuutta tai olla piittaamatta siitä kokonaan.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Harvinaisen hyvin sisäistetty, Gylén. Tällaiseen keskusteluun osallistun mielelläni.

Erityisen näkemyksellinen on tuo loppuosuus: parlamentaarikkoilta on aiheellista odottaa selkeää ja yksiselitteistä tekstiä. Ei saivartelua ja sanoilla kikkailua.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Osallistut mielelläsi keskusteluun, jossa muut ovat samaa mieltä?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Osallistut mielelläsi keskusteluun, jossa muut ovat samaa mieltä?

Marko Gylén

Tuomas Karhuselle huomauttaisin, etten ole samaa mieltä kuin Mäntylahti.

Ensimmäiinen kommenttini alkaa toistamalla muiden kritiikkiä, vaikkakin toteamalla sen vähemmän merkitykselliseksi. Sitten etenen selittämään, mikä ongelma julistuksessa nähdäkseni motivoi Mäntylahtea kirjoituksessaan, enkä vain ole "samaa mieltä".

En myöskään ole "samaa mieltä", koska en hirveästi esittele mielipiteitäni persuista tms. En itse asiassa oikeastaan juurikaan tartu tällaisiin mielipideasioihin, vaan ainoastaan julistuksen ontuvaan logiikkaan, johon taas Mäntylahti ei mielestäni riittävästi paneudu. Tekstini eivät siis ole mielipiteitä tiukassa mielessä, vaan yrittävät selvittää, millä tavoin julistuksessa on ymmärretty väärin "positiivisen erityiskohtelun" tai "käänteisen syrjinnän" käsite ja mitä ristiriitaisuuksia tällaisesta väärinkäsityksestä seuraa suhteessa syrjinnän vastustamiseen. Käyn ikään kuin keskustelua, jota PS:n olisi pitänyt keskuudessaan käydä ennen julistuksen julkistamista. Voisi jopa väittää, että yritän tukea heitä, sillä yritän osoittaa heille, jos he sattuisivat lukemaan tekstini, missä kohdin kannattaa jatkossa ajatella tarkemmin, ettei tekstistä tule sisäisesti ristiriitaista. Tämänmielisyyttä on vaikea nähdä Mäntylahden kirjoituksessa.

Tietysti saattaa sinänsä olla oikeutettua kysyä, osallistuuko Mäntylahti mielellään vain keskusteluun, jossa kokee keskustelijan samanmieliseksi. Siksi vain "huomautan".

Matti Kärkkäinen

Ossi Mäntylahti osuu kirjoituksessaan asian ytimeen. Julistuksen tarkoituksena on positiivisen erityiskohtelun poistaminen. Rasisimin vastaisuus on julistuksessa vain koristeena.

Erityisryhminen positiivisen erityiskohtelun perusteena on ryhmän erityistarpeet. Tämä on kirjattu mm. sosiaalihuollon lainsäädäntöön.

Jos julistus otetaan vakavasti ja uudistetaan lait julistuksen mukaisesti, laki tulee kieltämään niin "köyhiä kuin rikkaitakin nukkumaan siltojen alla". Tämä lienee sitä tasa-arvoa, johon julistuksella tähdätään.

Pirkka Keskinen

"Jos julistus otetaan vakavasti ja uudistetaan lait julistuksen mukaisesti, laki tulee kieltämään niin "köyhiä kuin rikkaitakin nukkumaan siltojen alla"."

Kuinka niin? Eihän oikeudessa nukkua siltojen alla ole mitään epätasa-arvoa minkään ihmisryhmien välillä, vaan kaikki saavat tehdä sitä ihan vapaasti.

Tapio Niemi
Kimmo Kalliojärvi

Mäntylahti: "...julkisella vallalla on oikeus ja jopa velvollisuus vähemmistöjen tasa-arvon turvaaviin positiivisiin erityiskohtelutoimiin."

Melkein aivot nyrjähtää. Siis tasa-arvo pitää turvata harjoittamalla epätasa-arvoista kohtelua?

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Erityiskohtelutoimet voi nähdä toimiksi, joiden avulla eri vähemmistöryhmät saadaan samalle viivalle muiden kanssa. Tällaiset toimet olisivat suosimista jos lähtöasetelmat olisivat tasa-arvoiset.

Esa Mattila

En kyllä ymmärrä, miten kouluttamattoman hakijan valitseminen työhön koulutetun sijaan etnisen taustan vuoksi auttaa yhtään missään...

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Esa Mattila:"En kyllä ymmärrä, miten kouluttamattoman hakijan valitseminen työhön koulutetun sijaan etnisen taustan vuoksi auttaa yhtään missään..."

Työntekijää tuskin koskaan valitaan minkään yhden asian vuoksi. Jossain tapauksissa etnisestä taustasta voidaan antaa lisäpisteitä. Koulutuksesta, työkokemuksesta, henkilökohtaisista ominaisuuksista jne. saa pisteitä niinikään.

Positiivisella syrjinnällä pyritään edistämään tasa-arvoa siten, että kompensoidaan niitä seikkoja, jotka heikentävät toisaalla syntyneen mahdollisuuksia työtä hakiessa.

Esimerkiksi: joissakin ammateissa voi olla hyvinkin niin, että työhakemuksen täyttäminen on kielellisesti vaativin tehtävä koko hommassa. Rekrytoijan kanssa samaa äidinkieltä käyttävällä on piilotettu etu omasta kielitaidostaan, kun hän laatii hakemusta, vaikkei sillä työtehtävän suorittamisessa olisikaan merkitystä.

Pohojan Poika

Jani Jansson

"Esimerkiksi: joissakin ammateissa voi olla hyvinkin niin, että työhakemuksen täyttäminen on kielellisesti vaativin tehtävä koko hommassa."

Entä jos se on pakkoruotsiksi vaikeaa, pitääkö suosia niitä, jotka ei osaa ruotsia?

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Pohojan Poika: "Entä jos se on pakkoruotsiksi vaikeaa, pitääkö suosia niitä, jotka ei osaa ruotsia?"

Mikäli työ ei vaadi ruotsinkielen taitajaa ja joku kieltä taitamaton onnistuu hakemaan paikkaa, itse antaisin tälle henkilölle ensinnäkin sitkeydestä lisäpisteitä, toisekseen yrittäisin huomioida hänen tekemänsä virheet kielenkäytössä ja katsoisin niitä läpi sormien toisella tavalla kuin kieltä osaavalla.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Kylläpäs oli typerä rinnastus Mäntylahdelta tuo sotaveteraanien vertaaminen etnisiin ym. vähemmistöihin. Sotaveteraanit joutuivat laittamaan terveytensä/henkensä alttiiksi Suomen itsenäisyyden puolesta. He kertakaikkiaan ansaitsevat erityiskohtelun.

Mutta tuollaisellakin typerehtimisellä, mitä Mäntylahti tässä harjoittaa, pääsee US:n etusivun uutisotsikkoihin. Tämä oli kyllä käänteinen "ilmaveivi" Mäntylahdelta. Mutta kaikkea se lähes sairaalloinen 'halla-aho-kauna/kateus' saa aikaan.

Ja luulisi Kokoomuslaisen kunnioittavan Suomen sotaveteraaneja??? Siihen pystyvät monet Vihreätkin.

turunen (nimimerkki)

...eipä kannata ihmetellä miksi persut on jo suurin puolue.

Santtu Nurmi
Jaakko Tuononen

Onko niitä sotaveteraaneja enää ketään hengissä? Oma isänikin kuoli jo viisi vuotta sitten, ja oli ollut mukana sekä talvi -että jatkosodassa?

Olen kyllä sitä mieltä, että positiivinen syrjintä pitää lopettaa. Ja naisille pitää saada yhtälainen velvollisuus osallistua maanpuolustukseen. Mikä oikeus naisilla on olla vapaamatkustajina tässä(kin) asiassa ja vain huvikseen shoppailla, jos huvittaa. Naiskiintiöt ja Finveran naisyrittäjiä suosivat lainat pitää poistaa, koska ne ovat rasistisia miehiä alentavia käytäntöjä.

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Jaakko Tuononen: Äläpä ole noin synkkämielinen ja kadehdi naisten shoppailua. Sitäpaitsi yksi äreä suomalaismies tuntee keskimäärin aika vähän naisia joten et voi noin yleistää mielipiteitäsi naisista. Täälläpäin on ihania naisia jotka saavat asiat hoitumaan ja miehet tykkää. Puhumme siis tasapuolisuudesta ja emme kitise jatkuvasti tasa-arvosta.

Jaakko Tuononen

No, mutta sehän on ihan selvä asia, että naiset ovat vapaamatkustajia tässä maanpuolustus asiassa. Miehille se on vankilaan johtava velvollisuus ja naisille vain vapaaehtoinen huviretki. Mitäs tasa-arvoa se on?

Jaakko Tuononen

No, mutta sehän on ihan selvä asia, että naiset ovat vapaamatkustajia tässä maanpuolustus asiassa. Miehille se on vankilaan johtava velvollisuus ja naisille vain vapaaehtoinen huviretki. Mitäs tasa-arvoa se on?

Enni Kulovaara

Vapaamatkustajia? Onko ryssä rajalla? Kyllä sinä varmaan tiedät mitä naiset tekivät militanttimiesten kehittämien Suomen sotien aikana. Pitivät yhteiskuntaa pystyssä. Jos et tiennyt, niin kirjastosta varmaan löytyy valistusta sinullekin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

No eipä ole Halla-aho ainoana vaatimassa erityiskohtelun lakkauttamista.

Monikultturismi on epäonnistunut Ruotsissakin. Bortom multikulti seminaarissa todetaan muun muassa:

"On aika luopua erityiskohtelusta. On aika lopettaa maahanmuuttajien näkeminen kollektiivina, etnisen tai uskonnollisen ryhmän jäseninä. On aika kohdella heitä yksilöinä, kypsinä kansalaisina, vapaina toimijoina."

http://www.axess.se/tv/PlayProgram.aspx?id=2443
http://www.svd.se/kultur/en-ny-svensk-modell_61717...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Jospa muslimimaahanmuutto, tarkemmin muhammadin seuraajien, olisikin vain hyödytönttä yhteiskunnalle. Pahinta, että se on erittäin vahingollista, se viha ja rasismi mitä tulee heille ominaisesta kulttuurista, leviää koko yhteiskuntaan.

Henkilökohtaisesti olen sen verran pessimistinen muhammadin seuraajien mahdollisuuksiin integroitua pohjolaan ilman ympäristölle aiheuttamia ongelmia edes vuosisatojen kuluttua, että karsisin patriarkat ja paternalistit pois jo haastatteluvaiheessa.

Ennemmin naisjärjestöjen kanssa yhteistyönä täyttäisin pakolaiskiintiömme lapsivaimoilla ja vainotuilla koulutytöillä.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

"Jollette suorita hyväksyttyä arvosanaa ruotsin kielessä, teidät syrjäytetään järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle .."

..lausui TV:ssä 2004 Opetushallinnon korkea virkamies syrjäytettäville koululaisille.

Eli puolueiden tarkoitus on syrjäyttää ihmiset, jotka eivät osaa ruotsia - lausunnon perusteella Suomessa vallitsee kansalaisten erottelu (apartheid) ruotsalaismielisyyden perusteella.

http://lyyxem.freehostia.com/kielilaki.htm

http://lyyxem.freehostia.com/tiedotus.htm

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Hieno homma Ossi Mäntylahti! Uskalsit sitten kajota joidenkin ihmisten "pyhimpään" eli Halla-ahoon. Varsin lievä ilmaisu, että "hän on sanankäytön ja saivartelun mestari".

Varmasti Halla-aho on sitäkin toisinaan mutta tämän hänen julistuksensa ajankohta ja juuri häneltä oli epäuskottavin tarina, jota olisin osannut odottaa häneltä. Kunnon suomalaiset eivät ainakaan tarvitse näitä ohjeita sillä he osaavat suhtautua ja sopeutua ajan ja kulttuurien vaikutukseen muutenkin.

Poliittiset puolueet ja poliitikot sensijaan tuntuvat tarvitsevan pientä käyttäytymisen säätöä ja rehellisyysohjeita tavan takaa. Jos Halla-aholla on halua ja aikaa laajempaankin maailmanparannukseen hän voisi ajankulukseen kirjoitella kaikille poliitikoille isommankin eeppoksen näistä käytös- ja rehellisyyssäännöistä.

Muutoin en usko vielä näihin yhden ja kahden teeman miehiin Halla-ahoon ja Hakkaraiseen poliittisessa mielessä. Tässä vaiheessa Hakkarainen on yhden teeman mies:Suomen ja suomalaisuuden pelastaja vastaan ännä-ukot ja Halla-aholla on aseet ja huonoon maahanmuuttoon liittyvä kritiikki vahvuutenaan. Pitääköhän tässä paikkansa sanonta että "vanha koira ei opi." Halla-aho omaa toki hienon käytöksen ja hän on pistämätön vastaväittelijä mihin hän perehtyy.

ERKKI LINTUNEN: Älä hermostu! Ossi Mäntylahti on nuori, vauhdikas ja kärjekäs leukailija eikä se johdu kokoomuslaisuudesta. Usko nuoruuteen:kuulemme Ossista jatkossakin!

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Tekstin valmistelleen kansanedustaja Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset tuomitsi samalla vähemmistöryhmien erityiskohtelun esimerkiksi työelämässä.

"Tässä ei ole varmasti sitä tarkoitettu", sanoo kansanedustaja Maria Tolppinen (ps) positiivisen syrjinnän tuomitsemisesta.

Mahtoivatko PS:n edustajat edes miettiä mitä kirjoittivat kun tuntuvat olevan siitä jo erimieltä. Taisi tämä miina osua pahiten omassa puolueessa.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Halla-aho+Ra...

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Lopetetaan se kristittyjen hyysääminen. Kirkko irti valtiosta!

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Ari Kuoppa-aholle. Niin tarkoitit kokonaan irti ja ei mitään rahaa kirkolle? En pitäisi sitä suurimpana ongelmana juuri nyt. Aikanaan se kyllä tapahtunee. Järkeilevät ihmiset ovat eronneet kirkosta rahan takia jo ja herkästi tunnekuohuun joutuneet erosivat hiljan homokeskustelun takia.

Suurinpana ongelmana ovat jatkuvasti arjessa elävät fariseukset ja uskovaiset jotka ovat kuohuksissa naispappeudesta, homoudesta, kasteesta ilman uskoa tai he jatkuvasti korostavat omaa oikeaa uskoaan. Kristittyjä ei varsinaisesti hyysätä sensijaan MONEN SORTIN uskovaiset omalla käytöksellään aiheuttavat tai vahvistavat mielikuvaa, että oikeaa uskoa tai toivoa ei ole.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että Halla-ahon julistus on kömpelö väline rasismista ja syrjimisestä irtisanoutumiseen.

Minulla ei ole hirveän vahvaa kantaa ruotsin kieleen, mutta se on eri asemassa kuin muut vieraat kielet yksinkertaisesti siitä syystä, että Suomi on perustuslaillisesti kaksikielinen maa. Ks. Perustuslaki, 17§.

Heli Hämäläinen

Toki ruotsin kielellä on perustuslaillinen asema eikä siihen ollakaan puuttumassa. Haluan puuttua päällekkäiseen hallitoon ja laittaa suomen opiskelijat sellaiseen luokkaan, jossa suomi on vieras kieli kaikille opiskelijoille, pois häiritsemästä äidinkielen opiskelua. Ei ruotsinkaan luokassa ole ruotsinkielisessä koulussa mitään suomenkielisiä tarkkailuoppilaita.

Olet ymmärtänyt väärin, en kritisoinut julistusta itsessään mutta sanamuoto ei ollut onnistunut. Siis sisältö oli juuri oikea.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Suosittelen blogin lukijoille Hankamäen analyysiä. Hän selittää hyvin miksi lait ovat aina yhteiskunnallisia ryhmiä eivätkä yksilöitä käsitteleviä.

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74234-lo...

Heli Hämäläinen

Suomessa ei ole mielletty oikein kunnolla EU:n perusoikeuskirjaa ja sen yksilökeskeisyyttä. Edelleenkin hallinnollisesti olemme venäläiseen tapaan heimoyhteiskunta. Käsittääkseni perussuomalaisten julistus on sopusoinnussa perusoikeuskirjan kanssa, mutta esimerkiksi kielikiintiöt eivät sitä ole. Tasa-arvo kun mitataan yksilöiden väliltä. Ei orjuuttakaan mitata ryhmistä vaan yksilöistä.

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Piristy vähän Jaakko Tuononen! Miksi jankkaat tätä naisten asevelvollisuusasiaa kahteen kertaan? Mene toki asiassa eteenpäin, että tiedetään miksi sinun mielestäsi suomalaisten naisten pitäisi saada täysi oikeus suorittaa asevelvollisuus.

Minustakin pitäisi sillä olen sitä mieltä että puolen tai yhden vuoden asepalvelus ei ole järin vaativa asia verrattuna niihin koko elämää koskeviin sidonnaisuuksiin, joita suomalaisnaiset hoitavat. Ja tekevät sen ilman rehvastelematta. Olen siis sitä mieltä, että suomalaisissa naisissa on ainesta, varsinkin näissä nykyajan nuorissa.

Miksi sanoit, että asevelvollisuus on naisille vain huviretki? Mitä se sitten miehille on? Näiden vihjailujesi perusteella epäilen, että olet jotain vanhaa aseveli-ikäluokkaa joka on aina jaksanut jauhaa, "että silloin kun me olimme armeijassa oli toista kuin NYKYÄÄN".

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Helsingin Sanomissa on tänään (28.5) haastattelussa kolme oikeustieteen professoria. He kaikki teilaavat Halla-ahon julistuksen yksiselitteisesti ja toteavat sen olevan jopa perustuslain vastainen.

Valtionsääntöoikeuden professori Veli-Pekka Viljanen Turun yliopistosta toteaa seuraavaa:
"Ajatus siitä, että positiivista erityiskohtelua ei sallittaisi, on yhteiskunnallisesti sokea. Lainsäädäntö voi muodostua välillisesti syrjiväksi, jos ajatellaan, että ryhmissä ei ole mitään eroa"
ja
"Veli-Pekka Viljasen mukaan myös sotaveteraanien erilaiset edut ovat hyvä esimerkki positiivisesta syrjinnästä."

http://mediaseuranta.blogspot.com/2011/05/hs-profe...

Mukava nähdä, että sotaveteraaniesimerkkini saa varsin arvovaltaista tukea.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Onko sotavetenaarius uskonto? Onko se etninen tausta? Onko se kieli? Mikäli se mielestäsi ei ole mikään näistä, silloin hakkaatte proffien kanssa olkiukkoa. Et taida oikeasti pystyä ymmärtäämään kirjoitettua tekstiä.

Olkiukko on itsetehty karrikatyyri toisen argumentista, johon kohditettun vasta-argumentin ajatellaan kumoavan alkuperäisen argumentin.
Posittivista syrjintää vammaisuuden, iän yms. perusteella ei H-a:kaan ole tuomitsemassa. Vaan syrjinnän etnisyyden perusteella. Syrjintä etnisyyden perusteella on rasismia, oli se sitten "positiivista" tai "negatiivista". Voitaisinhan sitä ajatella esimerkiksi afrikkalaistustaislle olevan "positiivista" mikäli heille järjestettäisiin vaikkapa omat bussit ja puistonpenkit, joihin ei valkoisia päästettäisi.

Hyvät aikomukset kiveävät tietä helvettiin.

Käyttäjän jaakkokoivula kuva
Jaakko Koivula

Juurikin näin. Väittelyssä vielä tällaiset olkinuket saattaisivat mennä lävitse, mutta kirjoitetun tekstin kanssa ei kannattaisi yrittää. Kiinni jää vähän turhan helposti.

Kykypuolueesta selvästi kuitenkin löytyy myös ihmisiä, joilla on luetunymmärtäminen kohdillaan: http://kalleisotalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74363...

Jälkimmäisestä voisi ottaa moni oppia, ihan professoritasolla asti.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Entä jos sotaveteraaneille olisi omat puistonpenkit?

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

"Entä jos sotaveteraaneille olisi omat penkit"?? No, sitten olisi. Onhan heillä omat sairaalatkin, esim. Kauniala. Ei siinä ole mitään rasistista. Kun se ei perustu sotaveteraanin etniseen taustaan. Hitto, että voi älykkäät ihmiset olla hölmöjä.

Samuel Virkiö

"Hitto, että voi älykkäät ihmiset olla hölmöjä."
Sitten oltaisiin pulassa, jos hölmöt ihmiset olisivat älykkäitä.
Voisivät keksiä vaikkapa atomipommin.

Heli Hämäläinen

Toimituksen poiminnat