Ossi Mäntylahti Tietojärjestelmämies

Lisätietoja

Lisätietoja

Kirjoittajasta

Olen vuosimallia 1974 oleva helsinkiläinen IT-alan toimija. Olen tehnyt viimeiset 12+ vuotta töitä projektipäällikkönä ja nähnyt sekä omakohtaisesti kokenut alan nousut ja laskut.

Miksi politiikkaan?

Olen ollut jo pitkään kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, mutta toistaiseksi tyytynyt seuraamaan näitä lähinnä asiakkaan ja perusäänestäjän roolista käsin. Muuttuvassa ja kehittyvässä yhteiskunnassa tämä ei kuitenkaan enää riitä, joten päätin lähteä itse aktiiviseksi yhteiskunnalliseksi toimijaksi.

Vasemmistoliiton Outi Ojala sanoi aikaan hyvin: "Vahva valtiontalous on köyhän paras turva". Tämä pitää ehdottomasti paikkansa. Yhteiskunnallisten päättäjien tärkein tehtävä on pitää huolta yhteisistä rahoista ja varallisuudesta sekä siitä, että yhteiskunta toimii hyvin.

Julkiselle sektorille on peseytynyt järjetön määrä tehottomuutta ja kankeutta. Tämä tulee tietojärjestelmäprojektien kautta hyvin esille. Aivan liian usein yritetään automatisoida vanhoja prosesseja ja käyttää tietokoneista, kuin ne olisivat vain älykkäitä kirjoituskoneita.

Ei näin. Huono prosessi automatisoimalla tulee vain tuotettua entistä suurempi määrä roskaa automaattisemmin ja nopeammin.

Suomen julkisen sektorin tietojärjestelmien on kehityttävä ja hyödynnettävä tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia merkittävästi nykyistä tehokkaammin ja innovatiivisemmin. Tämä ei kuitenkaan onnistu yksin ohjelmien avulla. Tarvitaan myös muutoksia organisaation ja organisaatioiden rajat ylittäviin prosesseihin.

Muualla verkossa

Facebook
https://www.facebook.com/ossimantylahti

Twitter
http://www.twitter.com/ossi_mantylahti

Tietokoneen OSSi-blogi
http://blogit.tietokone.fi/ossi/

Sosiaalisesti rajoittuneet
http://www.sosiaalisestirajoittuneet.fi

The Socially Challenged
http://thesociallychallenged.com

Wowprogress
http://www.wowprogress.com/character/eu/aszune/Iipee

Linuxin tulevaisuus
http://blogit.tietokone.fi/paneeli/?p=10

OssiNews
http://groups.google.fi/groups/search?hl=fi&q=ossinews

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat