Ossi Mäntylahti Tietojärjestelmämies

Vasemmistoanarkistit syöpäjärjestöjä vastaan

 • Vasemmistoanarkistien kannanotto syöpäjärjestöjä vastaan
  Vasemmistoanarkistien kannanotto syöpäjärjestöjä vastaan
 • "Tehtiin mitä piti"
  "Tehtiin mitä piti"
 • Onneksi panssarilasi kesti.
  Onneksi panssarilasi kesti.
 • Mellakan jäljiltä paikkaillaan ikkunoita vielä pitkään.
  Mellakan jäljiltä paikkaillaan ikkunoita vielä pitkään.

Olin seuraamassa itsenäisyyspäivän juhlien aikaan Kauppatorilla ja Esplanadin puistossa kadulla tapahtuvaa toimintaa. Vasemmistoanarkistien parisataapäinen lauma mellakoi odotetulla tavalla hajottaen julkista omaisuutta ja aiheuttaen yleistä järjestystä.

Kävin sunnuntai-iltana tarkastelemassa tapahtuman jälkiä ja huomioni kiinnittyi syöpäjärjestöjen toimitilan suuntaan. Anarkistit olivat sotkeneet siihen vihaa ilmaisevan HCRC-tagin ja sotkeneet ikkunoita muutenkin.

Sotkut on korjattava ja tämän huvin maksavat järjestöt itse.

Haluankin kysyä vasemmistoanarkistien puheenjohtaja Suvi Auviselta kolme avointa kysymystä: miksi vasemmistoanarkistit sotkivat syöpäjärjestön oven?

Mitä pahaa Suomen syöpäyhdistys, Syöpäsäätiö ja Suomen syöpärekisteri ovat teille tehneet?

Ovatko ne pahan kapitalismin etäispesäkkeitä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Olin seuraamassa itsenäisyyspäivän juhlien aikaan Kauppatorilla ja Esplanadin puistossa kadulla tapahtuvaa toimintaa."

Niinhän sitä on tapana sanoa tai väittää olevansa toimittaja, vaikka on itse kybällä mukana hajottamassa paikkoja. Myönnä pois! :D

Normaali ihminen ois ollut tuohon aikaan nenä kiinni tv-ruudussa katsomassa kun tasavallan presidentti kättelee kanssalaisiaan.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Roikuin aika lähellä Hesarin toimittajaa. En ollut saarron sisäpuolella.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Pöljäähän se on kulkea sen porukan mukana joka on selkästi joutumassa ongelmiin. Pitää olla vähän sneaky. ;)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaiketi he ajattelivat, että syöpäjärjestön tehtävä on vain pönkittää kapitalismia pitämällä hengissä potentiaalisia riistettäviä.

Jokainen kapinoiva nuorisosukupolvi luulee, että juuri "heidän aikansa" on jotain aivan erikoista, jolloin räikeitä yhteiskunnallisia epäkohtia esiintyy ja on lisääntymässä ja niitä vastaan tulee kapinoida "valtarakenteiden" asettamia lakeja uhmaten. Ei tämä anarkismi-ilmiö perustaltaan poikkea mitenkään 60-luvun lopun Wanhan valtauksesta tai 80-luvun Jumalan teatterin tempauksista tai mistään muustakaan kapinoinnista, jota on esiintynyt aina.

Nykyisten anarkistikapinallisten toiminta loppuu pikkuhiljaa, kun vatsa kasvaa ja kokemus sekä järki lisääntyy. Sen jälkeen tulee uusia kapinallisia, joita nykyiset sitten kritisoivat huonosti käyttäytyvinä vandaaleina.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kannattaisi sitä vaikkapa väliaikaista kameravalvontaa miettiä, ei liene liian kallis nykyisin. Nauhalle voisi tarttua tunnistettava heebo kiven kanssa, mikä ei tietenkään ole en-ole-koskaan-kiveä-heittänyt-Auvinen.
Poliisitkin olisi voineet kokeilla jotakin sammutusyksikön pruutta-autoa: vesi kolera-altaasta säiliöön ja epäsuoralla "tulella" takkutukkien niskaan kuten pikkupojat kisassaan kummalla korkeampi kaari kustessa. =-kelissäkin märät vaatteet saattaisi muuttaa marssireittiä.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Auvinen on ollut organisoimassa, suunnittelemassa ja yllyttämässä tähän toimintaan. Hän ei ole lainkaan viaton.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mistä Mäntylahti voi olla niin varma, että juuri anarkistit ja eritoten vasemmistoanarkistit tägittivät Syöpäjärjestöjen oven? Ettei asialla olleet jotkut joidenkin muiden aatteiden nimiin vannovat tahi ihan aatteettomasti pullistelevat "kaupunkitilan haltuunottajat"?

Ja olisiko Mäntylahdella mitään sanottavaa lauantaisten mielenosoitusten varsinaisesta sanomasta eli yhteiskuntamme eriarvoistumisesta, ihmisten kurjistamisesta ja samanaikaisesta eliitin juhlinnasta?

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Käy katsomassa Unioninkadulla. Samaa tägiroskaa ynnä muuta sotkua on korttelikaupalla paikalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Mistä Mäntylahti voi olla niin varma, että juuri anarkistit ja eritoten vasemmistoanarkistit tägittivät Syöpäjärjestöjen oven?"

Jos poliisin mottiin (josta alueesta tässä puhutaan) on vahingossa joutunut ulkopuolisia, joilla sattumoisin on ollut mukana samanlaisia spraymaaleja kuin mielenosoitukseenkin osallistuneilla, niin sitten olet oikeassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mäntylahti kirjoitti käyneensä sunnuntai-iltana tähyilemässä vahinkoja ja oman kertomansa mukaan näki silloin syöpäjärjestöjen oven tägitettynä. Piiritys taisi olla edellisenä iltana eikä Mäntylahti todistanut mitään siitä oli k.o. tägi ilmestynyt ennen piiritystä vai sen aikana vai sen jälkeen. Hän vain kategorisesti ja ennakkoasenteella niputtaa kaikki Helsingin keskustassa viikonloppuna tapahtuneen ilkivallan vasemmistoanarkistien luokkaretkeen.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #14

Niin, saati sitten todistanut että tagaaja olisi ollut anarkisti tai vasemmistolainen vaikka olisi ollutkin mielenosoituksessa.

ja Suvi Auvinen ei muuten ole "vasemmistoanarkistien" puheenjohtaja.

Aivan uskomattoman kelvoton, valheellinen, sisällötön ja leimaava aloitus blogistilta.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Jos Paul Krugmanilta kysyttäisiin, tässä vasemmistoanarkistien riehumisessa olisi kyse elvyttävästä toiminnasta. Krugmanin logiikan mukaan kun riehuminen ja paikkojen tuhoaminen lisää kokonaiskysyntää ja siten elvyttää taloutta. Nyt saavat ainakin ikkunoiden korjaajat työtä. ;)

Olavi Mansikka

Voi luoja kun jaksetaan noita rikollisia puolustella. Helvettiin vaan yhteiskunnan tuet noilta idiooteilta. Anarkisti on anarkisti vaikka voissa paistas... Hävettää muuten fiksujen ihmisten käyttäytymistä täälläkin seurata kun rikollisjoukon annetaan heilua ja tuhota toisten omaisuutta.

Jyrki Paldán

"Helvettiin vaan yhteiskunnan tuet noilta idiooteilta."

Vaikka tuo voi kuulostaa kovinkin oikeudenmukaiselta, mitä tapahtuisi käytännössä? Lisää riehumista ja ryöstelyä. Ojasta allikkoon.

Käyttäjän TimoEspo kuva
Timo Espo

TYPO: "hajottaen julkista omaisuutta ja aiheuttaen yleistä järjestystä"

Mutta siis tekijöiden pitäisi saada rangaistuksena siivota omat sotkunsa ja video tästä sitten Youtubeen ilman mitään naamioita ja nimen kanssa :)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Auviselta on kai turha kysellä siitä, mitä muut anarkistit tekevät. Onko muuten vasemmistoanarkisteilla todellakin puheenjohtaja?

Jyrki Paldán

Ei ole, naiiviudessaan he uskovat että asiat voidaan selvittää konsensuksella ja jopa kokoukset järjestetään ilman hierarkiaa:

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1417152352961

"Puheenjohtajaa ei ole, on "fasilitoija" eli keskustelun johdattelija."

"A-ryhmäkään ei voi rekisteröityä yhdistykseksi, koska sellaisella pitää lain mukaan olla puheenjohtaja. Se ei anarkisteille käy."

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Idealismi on vaarallista itselle ja ympäristölle.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/jokelan-ko...

”Luulen, että Pekka piti tekojen ideologiaa tärkeämpänä eikä hän ajatellut tekojen seurauksia empaattisuuden pohjalta.”

Toimituksen poiminnat