Ossi Mäntylahti Tietojärjestelmämies

Ylen turhat YT:t

  • Yle Pasilassa
    Yle Pasilassa

Yleisradio on tänään ilmoittanut aloittavansa isot YT:t. Neuvottelut koskevat kolmasosaa talon väestä ja neuvottelujen seurauksena odotetaan jopa 185 työsuhteen päättyvän. Todennäköisesti lähtijöitä on vielä paljon enemmän, koska osa-aikaisten ja keikkatyöntekijöiden vähentäminen edellyttää suhteessa enemmän lähtijöitä.

Yksityisen sektorin vannoutuneena kannattajana minä ihmettelen Ylen perusteita irtisanomisille. Yle perustelee irtisanomisia sillä, että Yle-veroa ei ole nostettu.

Kun taantuman aikaan yritysten liikevaihto on junnannut paikoillaan, ei yksityisille firmoille ensimmäisenä tule mieleen käynnistää YT:tä ja irtisanoa liki kuutta prosenttia henkilökunnastaan. Kovin kumman kireää on Ylen taloudenpito, jos välittömästi pitää alkaa irtisanoa porukkaa, jos ”liikevaihto” ei kasva.

Oman osasyynsä Ylen YT-neuvotteluihin saa toki kantaa ammattiyhdistysliike. Jos Ylen journalistien palkat pysyisivät edellisvuoden tasolla, ei yhtiöllä olisi tarvetta vähentää henkilökuntaa palkankorotuksista johtuvasta inflaatiosta.

Ammattiyhdistysliike voisi itse asiassa tulla YT-neuvotteluissa vastaan ja ehdottaa kollektiivista kahden tai kolmen prosentin palkanleikkausta. Tällainen määrä ei hetkauttaisi kenenkään taloutta, mutta pelastaisi useampia työpaikkoja.

Ikävä kyllä ay-liike ei tähän ole valmis. Se suojelee mieluummin töihin jäävien saavutettuja etuja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Heliste

Heh, Mäntylaht laskettelee todella läpinäkyvää kokkomuspropagandaa.

Viime vuonna YLE palkkasi satoja uusia työntekijöitä.Nyt sitten puhistetaan vanhat ulos.

Kyseessä on poliitinen puhdistus Stalinin tyyliin ja Kokoomus yrittää naamioida poliittisen puhdistuksen ay-liikeen aiheuttamaksi.

Kokoomus haluaa lopettaa vakavan juornalismin ja tuoda tilalle tosistubb-tv:tä, joss ahampaat hohtavat kun toimittaja sylkee ihanaa kokoomuspropaganaa.

YLEllä on muitakin kuluja kuin henkilökuluja, henkilökulut ovat n 50 % , mutta nopeasti nousevia kuluja ovat ohjelma ja siirtomaksut eikä niitä kompensoida henkilökuluja karsimalla.Lisäksi HD tekniikan investoinnit ovat merkittävät

Risto Koivula

Ei kun tarpeelliset! Vähemmän paskaa!

Pekka Heliste

Eli isää Big Brotheria, sehän sopii tietyille älyköille

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Kun taantuman aikaan yritysten liikevaihto on junnannut paikoillaan, ei yksityisille firmoille ensimmäisenä tule mieleen käynnistää YT:tä ja irtisanoa liki kuutta prosenttia henkilökunnastaan."

Tämähän on täydellistä bullshittia. Yrityksissä pamahtavat yt-neuvottelut alta aikayksikön, mikäli on tai näyttää olevan tulossa tuloksen heikentyminen.

Kokoomuksen johtamassa ja hallitsemassa Yleisradiossa tapahtuu suurpuhdistus. Muut kuin kokoomuslaiset ja notkeaselkäiset saavat kenkää.

Yleisradion ohjelmisto muuttuu. Tuleekohan Ellun Kanojen Taru Tujusesta hallituksen jäsen? Ainakin hän saa näkymättömän, mutta hyvin vaikutusvaltaisen kuiskaajan aseman.

Toimituksen poiminnat