Ossi Mäntylahti Tietojärjestelmämies

Kolme pointtia Kokoomuksen puheenjohtajasta

  • Kolme pointtia Kokoomuksen puheenjohtajasta
  • Kolme pointtia Kokoomuksen puheenjohtajasta

Sitä mukaa kun kokoomuksen puoluekokous lähestyy, eri puheenjohtajakandidaattien tukijajoukotkin alkavat hahmottua . Olen itse äänivaltaisena Helsingin Vuosaaren paikallisyhdistyksen edustajana Lahdessa valitsemassa puheenjohtajaa, ja asia koskettaa näin minua henkilökohtaisestikin.

Valinta kolmesta erinomaisesta kandidaatista on vaikea, mutta ei mahdoton.

Ensimmäinen pointti: hallituksen johtaminen

Kokoomuksen puheenjohtajan täytyy pystyä ottamaan jämäkkä ote hallituksesta ensimmäisestä päivästä lähtien. Häneltä vaaditaan erinomaista taitoa sovitella yhteen erilaisia näkemyksiä ja tehdä päätös joko hallituksen kasassa pitämisestä tai purkamisesta.

Päätös hallituksen tulevaisuudesta on kokoomuksen puheenjohtajalla, ja hänen on pystyttävä osoittamaan johtajuutta.

Toinen pointti: Suomen paikka Euroopassa

Puheenjohtajakamppailussa ei ole järin paljoa keskusteltu Suomen linjasta Euroopan Unionissa. Europarlamenttivaaleissa ehdokkaat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta julistivat kuin yhdestä suusta, että EU:n on tehtävä vähemmän mutta paremmin.

Pääministeri ja Kokoomuksen puheenjohtaja johtaa Suomen Eurooppa-politiikkaa. Onkin siis tärkeää, että puheenjohtaja ymmärtää EU:n toimintaa ja että hänellä on hyvät suhteet eurooppalaisiin päättäjiin.

Kolmas pointti: eduskuntavaalien voittaminen

Meidän kokoomuslaisten kannattaa muistaa, ettemme valitse "vain" puheenjohtajaa itsellemme ja nykyisen hallituksen pääministeriksi. Seuraavat eduskuntavaalit ovat nurkan takana, ja kokoomus tarvitsee puheenjohtajan, joka pystyy johtamaan puolueen vaalivoittoon.

* * *

Jan ja Paula ovat hyviä ehdokkaita, mutta vain Alex täyttää kaikki kokoomuksen puheenjohtajan kriteerit erinomaisesti. Tuen ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbia kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Kysyjille kerrottakoon myös, että toimin eurovaalikampanjan aikana Petri Sarvamaan Helsingin kampanjapäällikkönä. Tämä ei ainakaan vaikeuttanut päätöstä.

Aulis Mäkitalo

Selittäähän se päätöksen.

Jos Stubb jättää EU-parlamentin, nousee Sarvamaa sinne Kokoomuksen ensimmäisenä varamiehenä.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Jep, näin juuri siinä kävisi.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Fantsuttajien tunnuslause: Kraft durch Freude!

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Stubb on mielestäni hyvä valinta jos lentoliikenne Porvoon edustalla vilkastuu. Muussa tapauksessa hän on erinomainen MEP ja hänestä tulisi/tulee myös hyvä komissaari. Pääministerinä hän, kuten Katainenkin, olisi jotenkin ylipätevä tehtäväänsä.

Aulis Mäkitalo

Ylipätevyydestä pääministerin viranhoidossa olisi sitten politiikan arkisessa jokapäiväisyydessä omat seurauksensa.

"Vittu, mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa"

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ainoa peruste on, että Sarvamaa pääsee varapaikalta mepiksi. Eipä juuri ihmeellinen peruste, vaikka ajatus olisi kuinka hyvä.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Alex ja Jan ovat selvästi vallitsevan näivettämispolitiikan kannattajia (työntarjonta-ideologia). Paulan kannanotot ovat hiukan ymmärtäväisempiä reaalitalouden ongelmien suhteen.

Janne Suuronen

Minä en oikein pidä ajatuksesta, ettei Suomen pääministerin vaimo osaa Suomea eikä ole Suomen kansalainen. Enkä ole varma, osaavatko lapsetkaan.

Tapiolan Kokoomuksessa kysäisin aikoinaan Stubbilta, että jos hänet valitaan eduskuntaan Espoosta, niin mitä tietää kotikunnastaan. Parlamenttimmehän perustuu alueiden edustuksellisuuteen. Myönsi ettei tiedä mitään mutta on nopea oppimaan. Eikä tiennyt Suomenkaan taloudesta mitään. Ei sittemmin tehnyt Espoon eteen mitään (eduskunnassa) ja tuskin sen enempää Espoosta tietoa hankkikaan. Tekikö ministerinä maailmaan kierrellessään ja nyt tulevana pääministerinä saman tempun koko Suomelle ?

Euroopan Unioni ja kansainvälisyys ovat hyviä asioita. Mutta Suomen pääministerin tulee ensisijaisesti olla suomalaisten asialla ja tässä suhteessa uskoisin sekä Risikon että Vapaavuoren olevan luotettavampia valintoja. Stubbilta löytyy omat selkeät vahtuunesa ja mitkä saataisiin ehkä toisenlaisissa hommissa, kuin Kokoomuksen puheenjohtajana ja ainakin lyhytaikaisena (jos ei pidempäänkin) pääministerinä.

Onhan Stubb edustava ja kivoja ihkuja asioita ajava pepsodent-mainos. Pahoin vain pelkään, ettei Suomen talous kestä neljättä ajanhetkeen nähden vääriä asioita painottavaa henkilöä pääministeriksi.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Mitkä ovat Stubin johtajakyvyt ja missä hän on antanut näyttöä niille? Ei nykymaailmassa enään pärjää pääministerinä, että on hyvän näköinen ja puhuu viittä kieltä, jos ei osaa johtaa puoluetta ja valtiota.. Hänellä ei ole "isänmaata" vaan hänen todellisuus on Euroopan Unionissa

Käyttäjän PanuHmri kuva
Panu Hämäri

Unohtaen sen tosiasian, että Ossi itse asiassa ajaa Sarvamaata MEPiksi, niin kyllä hän toi hyviä asioita esiin tulevasta puheenjohtajasta. Kun kuitenkin muistaa, että itse asiassa Jan Vapaavuorella on todellista näyttöä johtajuudesta ja päätöksenkyvyistä, että hän on ollut alusta asti mukana Suomen EU-kuvioissa (toimi mm. Pertti Salolaisen avustajana EU-neuvotteluissa jo 1994) ja tuntee Suomen elinkeinoelämän tarpeet kolmikosta parhaiten (ja ymmärtää Suomen tulevaisuuden olevan riippuvainen SUOMALAISTEN yrittäjien ja yritysten tukemisesta) näen nimenomaan Vapaavuoren olevan se mies, jonka johdolla Suomi saadaan taas nousuun. Ei elinkelvottomien yritysten tukeminen tuo maallemme kestävää menestystä, vaan kilpailukyvyb kehittäminen mm. pk-yritysten innovaatioiden ja viennin tukemisen kautta on niitä ratkaisuja, jota tarvitaan. Kuten Vapaavuori on usein sanonut.

Toimituksen poiminnat