Ossi Mäntylahti Tietojärjestelmämies

Kokoomuksen maahanmuuttajajärjestö kauhuissaan Kokoomusnuorten linjauksista

  • Suvaitsevaisuus on oleellinen osa Kokoomuksen arvoja
    Suvaitsevaisuus on oleellinen osa Kokoomuksen arvoja

Kokoomuksen maahanmuuttajajärjestö Kansalliset maahanmuuttajat on järkyttynyt Kokoomusnuorten tuoreita linjauksista. Seuraavassa kannanotossa asiasta annetaan näille tiukkaa kritiikkiä.

Kokoomuksen Nuorten Liiton linjaus antaa ymmärtää, että liiton jäsenten mielestä on hyväksyttävää harjoittaa kiihotusta joitain ryhmiä vastaan. Kansalliset maahanmuuttajat ry katsoo, että yllytys rasismiin, muukalaisvihaan ja syrjintään on aina erityisen tuomittavaa.

Kansalliset maahanmuuttajat ry ja Kokoomuksen Nuorten Liitto jakavat pitkälti samat talousnäkemykset. Muissakin asioissa olemme monesti samoilla linjoilla. Nyt kuitenkin olemme huolissamme siitä, että Nuorten Liiton lausumat ja tiedotusvälineiden heijastamat kommentit kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoivan lakipykälän poistamisesta lisäävät ennakkoluuloja ja vihamielisyyttä sekä vähemmistöjä ja maahanmuuttajia että enemmistöä kohtaan.

Sellaisenaan linjaus antaa ymmärtää, että liiton jäsenten mielestä on hyväksyttävää harjoittaa kiihotusta joitain ryhmiä vastaan. Kansalliset maahanmuuttajat ry pitää tarpeellisena muistuttaa, että rasismi ja muukalaisviha ovat ihmisoikeusloukkauksia ja niiden seurauksena sekä vähemmistöt, että enemmistö saattavat kokea sosiaalista syrjäytymistä ja joissakin tapauksissa jopa avointa väkivaltaa. Kansalliset maahanmuuttajat ry katsoo, että yllytys rasismiin, muukalaisvihaan ja syrjintään on aina erityisen tuomittavaa.

Kansalliset maahanmuuttajat ry ilmaisee huolensa myös selvästä väärinkäsityksestä, joka on esiintynyt julkisessa keskustelussa viime päivinä Kokoomuksen Nuorten Liiton ja Kansallisen Kokoomuksen linjauksista. Kansallisen Kokoomuksen sisällä sekä yhdistyksemme toimesta on puolustettu sekä edistetty tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä sekä kannustettu kaikkien ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamiseen. Olemme puolustaneet keskinäistä kunnioitusta ja yhteiskunnallista rauhaa keskustelemalla avoimesti maahanmuutosta, sen vahvuuksista ja haasteista. Kansallisessa Kokoomuksessa tuemme eettisiä sääntöjä estääksemme ilmaisuja, jotka loukkaavat eri kansallisuuksia tai sosiaalisia- ja etnisiä ryhmiä.

Kansalliset maahanmuuttajat ry ja Kansallinen Kokoomus ovat aktiivisesti vastustaneet rasististen ja muukalaisvihamielisten viestien leviämistä.  Olemme vakuuttuneita siitä, että Kokoomuksen nykyinen poliittinen johto hyväksyy edelleen nämä periaatteet ja aikoo jatkaa niiden soveltamista. Kansalliset maahanmuuttajat ry ja Kansallinen Kokoomus ovat selkeästi eri mieltä sellaisten organisaatioiden tai julkisuuden henkilöiden kanssa, jotka lietsovat rasismia, muukalaisvihaa, syrjintää tai jotka pysyvät vaiti näiden ilmentymisestä. 

Kansalliset maahanmuuttajat ry katsoo, että julkisilla henkilöillä on ensiarvoinen rooli suvaitsemattomuuden torjumisessa. Olemme vakuuttuneita siitä, että jatkossakin henkilöt, jotka todella edustavat Suomen kansaa, tekevät sen kunnioittaen kaikkien ihmisten tasa-arvoa ja perusoikeuksia. Tämä on ollut jo pitkään Suomen tavaramerkki maailmalla. Me haluamme myös säilyttää sen sellaisena.

Henkilökohtaisesti huomauttaisin vielä, että nuivamanifestolaiset ovat julistaneet nimenomaan, että vain YK:n viralliset pakolaiset tulisi hyväksyä.

Älkää siis viitsineetkö jeesustella, että "ei kiintiöpakolaisia" -linjaus mukamas tarkoittaisi sitä, että kaikki muut kuin kiintiöpakolaisstatuksen mukaiset hädänalaiset toivotettaisiin tervetulleiksi avoimin ovin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Jotu Karjalainen

Eikös se ihmisten jakaminen ryhmiin ole hieman sutahtavaa...

Kari Kuuva

Saa vaikutelman kun kuuntelee veroelätti Ylen aamu-uutisia niin heidän hyysäritoimituksensa on täydessä paniikissa kokoomusnuorten mainitsemista kannanotoista.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Huomautus: minulla on sidonnaisuuksia kirjoituksessa käsitellyn asian suhteen.

http://www.ossimantylahti.com/2012/10/sidonnaisuus...

Jussi Jääskeläinen

Eikös kokoomusnuorten linjanvedot olleet perusteltu nimenomaan talousnäkökulman kautta? Mm. kiintiöpakolaiset ovat menoerä, joten tämä ok.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

KNL:n talouspoliittisissa linjauksissa on paljon järkeä. Mutta näissä pakolais- ym. -asioissa ei.

Rahallisesti näissä on kyse hyvin pienistä asioista.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuotannollis-taloudelliset syyt ovat olleet Kokoomuksen hyväksymiä perusteita vähentää väkeä (ja olla ottamatta lisää) ainakin yritystasolla. Myös hyviin tarkoituksiin kohdistuva vapaaehtoinen sponsorointi on riippuvainen ns. menestystekijöistä tiukkoina aikoina.

Kun Kokoomuksen nuoret ehdottavat lisätilaa maasta poistolle ja tiukennuksia maahan tulolle sekä vähennyksiä epäonnistuneeseen kehitysapuun, he vain soveltavat näitä jo aiemmin toisaalla hyväksyttyjä ylätason periaatteita koskemaan myös muita kuin suomalaisia... ;-)

Jussi Jääskeläinen

KNL:n mielestä pakolais- ym. -linjauksissa on järkeä. Sinä voit toki olla toista mieltä. Ei tämä ole niin vaikeaa ymmärtää.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Rahallisesti näissä on kyse hyvin pienistä asioista."

Esim. Kirkkonummi on päättänyt olla ottamatta pakolaisia kustannussyistä (tietääkseni). Miten voit väittää että rahallisesti on kyse pienistä asioista?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #46

No, Maahanmuuttoviraston mukaan ns. kintiöpakolaisten määrä on 750 vuodessa. Jos hehtaarilleen yritää heittää, niin ensimmäisen vuoden kulut voisivat olla 16 000 x 750 eur = jotain 12 milj. Ei me nyt ihan noihin kuolla, muuta jos niin haluaa ajatella, niin säästöhän se on sentinkin säästö.

(12 milj. on muuten suunnilleen Keskustan ja PS:n yhteenlasketut puoluetuet viime vuodelle. Näistä en äkkiseltään löytänyt NKL:n tavoiteohjelmasta mainintaa.)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kokoomuksessa näyttää olevan melkoista ristivetoa.

Kokoomusnuoret johtajansa Susanna Kosken (huom. myös puolueen Pohjanmaan piirin puheenjohtaja ja kokoomuksen puoluehallituksen jäsen eli iso vaikuttaja myös ihan aikuisten puolella) vetävät omaa maahanmuuttokielteistä, eurokriittistä ja kehitysapuvastaista linjaansa ja muut pääministeri Jyrki Kataisen johdolla muuta.

Ei taida homma ihan tähän jäädä, veikkaan.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Olet aivan oikeassa. Tämä asia jakaa kokoomuslaisia. On ikävä tunnustaa, että kokoomuslaisten sisällä on muukalaispelon ja kansallisen eristäytymisen kanssa flirttaileva fraktio. Tämä jengi on onneksi pieni ja vailla merkittävää vaikutusvaltaa.

Minä näen Kosken kaksoisaseman Pohjanmaan piirin PJ:nä ja KNL:n PJ:nä ongelmallisena.

Matias Gerlich

Voisiko tämä olla oire siitä että huomattava osa Suomen nuorisosta yleensäkin alkaa olla kyllästyneitä tähän monikulttuurisuushymistelyyn?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mistä tämä muukalaispelkojuttu nyt oikein tulee? Sananvapaus on ihmisoikeus ja kritisoimalla sananvapautta loukkaavaa lainsäädäntöä KNL on nimenomaan ihmisoikeuksien asialla.

Jari Nyberg

Ehkäpä tuolle flirttailevalle osastolle kannattaisi antaa myöten ainakin jossakin asioissa. Tilastojen valossa kun näyttää siltä, että me suomalaiset emme niin kauhean muukalaiskammoisia ole. Meillä vain ketuttaa maailman toiselta puolelta tänne vääntyvät elintasopakolaiset, joiden mielestä Suomessa eläminen on ilmaista. Ja niinhän se tietysti onkin, kiitos meidän aivan liian avokätisen turvapaikkapolitiikkamme. Ilman sarvia ja hampaita me voimme tuolta elintasopakolaisuudesta panna liinat kiinni sulkemalla kaikki vetovoimatekijät.

Ne mystiset vetovoimatekijöiden torppaamiset ovat, että annamme tänne tulijoille vain ruuan, majoituksen ja erittäin pienen taskurahan tupakkaa tai muuta vastaavaa varten. Toiseksi alamme noudattamaan perheenyhdistämisissä kansainvälisiä sopimuksia.

Mikä tuossa yllä olevassa listassa on rasistista ja kamalaa kokoomusnuorisuutta?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Minä ainakin annan pinnat kokoomusnuorille siitä, että ainakin yrittävät tehdä jotain kannatussyöksyn edessä.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Herra itse pitää siviilipalvelusmiehiä selkärangattomina maanpettureina.. Noh, tuuliviiri vallaton.

Matti Pulli

Mitähän se Voltaire (väitetysti) sanoikaan sananvapaudesta, ja siitä, miten siihen tulisi suhtautua?

Tosin sananvapaudesta on turha käydä vääntöä, jos ainakin yhtenä osapuolena on sellainen taho, jonka mielestä ihmisten suut täytyy tukkia het kun joku oikeanvärinen vähänkin loukkaantuu. Kai sinä Mäntylahti käsität, että se mielipide ei katoa mihinkään, vaikka sinä kiellät sen julkisen ilmaisemisen?

Naurettavinta tässä on kai se, että erilaiset euromaaniset ja maailmaahalaavat tahot kehittelevät joka vuosi uusia "ihmisoikeusloukkauksia" omien poliittisten päämääriensä pyhittämiseksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"maailmaa halaavat tahot kehittelevät joka vuosi uusia "ihmisoikeusloukkauksia" omien poliittisten päämääriensä pyhittämiseksi."

Eihän tuolle tielle tarvitsi edes mennä kun puhutaan maahanmuutosta ja sen lieveilmiöstä joista nämä korkeat kustannukset ovat merkittävä tekijä määrättyjen ryhmien kotouttamisessa.

Matias Gerlich

"...jäsenten mielestä on hyväksyttävää harjoittaa kiihotusta joitain ryhmiä vastaan"

Tuskinpa vain. Kysehän oli siitä että ihonvärillä ja maahanmuuttajataustalla ei täst edes harrastettaisi vapaamatkustamista. Samaa voisi soveltaa myös tasa-arvokiintiöihin yleensäkin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kokoomusnuorten ulostulo oli loistava esimerkki siitä minkälaista jälkikasvua poliittinen ja taloudellinen eliittimme kasvattaa omissa kodeissaan. Mietinkin pitäisikö ennemmin maamme valtavat määrät huostaanottoja tehdäkin eliitin lasten kohdalla, kuin tavallisten kansalaisten, koska tämä porukka on selvästikin jäänyt kokonaan kasvattamatta!

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Henkilökohtaisesti huomauttaisin vielä, että nuivamanifestolaiset ovat julistaneet nimenomaan, että vain YK:n viralliset pakolaiset tulisi hyväksyä."

Niin, mutta vain Suomeen omin voimin saapuvat pakolaiset. Jos meillä on velvollisuus "hakea turvaan" pakolaiset maailmalta, eikö 750 pakolaiskiintiö ole aika tekopyhä ja ihmisoikeussopimuksien vastainen?

Jotu Karjalainen

Kun oikeasti miettii niin meillähän segmentoidaan ihan hirveästi kaikkia erillaisiin ryhmiin, jotka sitten pyrkivät kaikki jollain tasolla hakemaan etuja itselleen vähän niinku semiammattiliitot.

Maahanmuuttajaryhmät jakautuvat viellä erillaisiin alaryhmiin kuten eri seksuaaliryhmät ja uskontoryhmät. Kieliryhmiäkin on useita vaatimassa oikeuksiaan kuten myös erillaisissa elämäntilanteissa olevat ryhmät esim. yksinhuoltajat.

Olishan se paljon helpompaa kohdella kaikkia vaan yksilöinä joilla on jakamaton ihmisarvonsa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Käsittääkseni suurin osa ryhmistä vaatiikin nimenomaan tasa-arvoista kohtelua muiden kanssa, jota he eivät koe tällä hetkellä saavansa.

Jaan Jotun tavoitteen yhteiskunnasta, jossa kaikkia kohdellaan samalla tavalla, ketään syrjimättä, yksilöinä, joilla on jakamaton ihmisarvonsa.

keke keskinen

Miksi yhtälainen sananvapaus huolettaa vain Maahanmuuttajia?

Marko Huttunen

Ossi Mäntylahti kirjoittaa:

"Olet aivan oikeassa. Tämä asia jakaa kokoomuslaisia. On ikävä tunnustaa, että kokoomuslaisten sisällä on muukalaispelon ja kansallisen eristäytymisen kanssa flirttaileva fraktio. Tämä jengi on onneksi pieni ja vailla merkittävää vaikutusvaltaa"

Ossi ei ole oppinut Suvaitsevaiston itsensä nurkkaan maalaamisesta yhtään mitään. Ylimielinen "muukalaispelon ja kansallisen eristäytymisen" jauhaminen toimii ehkä hienosti Hyvien Ihmisten keskinäisissä henkisen onanoinnin orgioissa, mutta tulee pitämään Suvaitsevaiset yhä pienenevässä marginaalissa. Olisi korkea aika herätä huomaamaan että on tahoja, joilla on huomattavasti rakentavampia ajatuksia ja toteutusmalleja vastuullisen maahanmuuttopolitiikan suunnasta. Malleja jotka ovat parempia sekä maahanmuuttajalle että Suomelle. Mielensäpahoittaminen tietenkin on eräs tärkeimmistä Tiedostavien voimankäyttökeinoista, mutta sen teho ei ole enää edes mainittava.

Laki kiihotuksesta kansanryhmää vastaan olisi tasapuolisesti sovellettuna ollut toimiva ase rasismia ja suvaitsemattomuutta kohtaan. Kuitenkin sen nykyinen tulkinta oikeuslaitoksessa on vain yhtä kansanryhmää ja sen kulttuuria puolustava, kuten olemme mm naurettavasta Halla-ahon tuomiosta saaneet nähdä. Näin ollen se toimii täysin omia perusteitaan vastaan, lisää eriarvoistumista ja suvaitsemattomuutta. Tällainen laki joutaa oikeusvaltiosta näinollen poistaa.

Ossi Mäntylahti, paras kasvualusta rasismille ja suvaitsemattomuudelle on kaltaistesi asioita ylhäältä päin sanelevien käsitys Oikean Totuuden hallinnasta kaikkine korulauseineen. Kaiken kauhistelun sijaan voisitte esittää ehdotuksia parempaan kotoutuspolitiikkaan joka nykyistä onnistuneemmin integroisi maahanmuuttajat yhteiskuntaamme. Tämä jos mikä ehkäisisi rasismia. Mutta nykyagendassaan jenginne on maahanmuuttajien onneksi pieni ja vailla merkittävää vaikutusvaltaa.

Jonas Hellgren

"Laki kiihotuksesta kansanryhmää vastaan olisi tasapuolisesti sovellettuna ollut toimiva ase rasismia ja suvaitsemattomuutta kohtaan."

Laki on yksinkertaisesti huono, ympäripyöreä ja valtaapitävät voivat tulkita sitä mielensä mukaan kritiikin tappamiseen.

Hannu Töyri

Asia voidaan nähdä myös niin, että mielipiteistä ei tule jakaa rangaistuksia, vaan vain rangaistaan. Uskontoja tulee voida arvostella, kuten myös harjoitettua politiikkaa, myös maahanmuuttopolitiikkaa.

Kyseisen pykälän mukaan annetut tuomiot ovat menneet kohtuuttomuuksiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turkulainen entinen remonttimies Ilkka Kanerva (kok) on myös julkisesti irtisanoutunut KNL:n paperista ehkä lähinnä talouden, sananvapauden ja maahanmuuton osalta.

Turussahan kok+sdp -akseli ovat yhdessä hoitaneet asioita mallikkaasti: kaupungin budjetti on alijäämäinen ja velkaa on otettu jatkuvasti lisää. Turun väkiluku on kasvanut 2000-luvulla noin 7.700 hengellä. (Samaan aikaan Tampereen väkiluku on kasvanut 23.000:lla.)

Ns. muunkielisten osuus sen sijaan on Turussa samana aikana kasvanut 9.500:lla noin 16.000:een (joiden työttönyysprosentti on 19%, vaihdellen kaupunginosittain jopa välillä 37%-51%), joten vanhat turkulaiset ovat kohteliaasti tehneet tilaa uusille asukkaille ja muuttaneet ympäristökuntiin veroja maksamaan. Sanomattakin on selvää, että tätä pidetään onnistuneena. Varmuuden vuoksi asiasta tehdyt selvitykset on julistettu salaisiksi.
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=turku%20sal...

Kyllä siis po. ohjelmapaperista irtisanoutuva kansanedustaja Kanervakin tietää, miten asioita tulee hoitaa, jotta kannatus nousisi, talous hoituisi ja sananvapaus kukoistaisi ;-)

Marko Huttunen

Turun tutkimuksen tilannut apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä oli varmasti raskaasti pettynyt selvityksen tulokseen. Oli tilattu "hei, me tienataan tällä"-loppupäätelmä, mutta saatiinkiin vahingossa realistinen laskelma aiheestam ja 37 miljoonan rahareikä näkyville. Sen siitä saa kun ei tarkemmin katso keneltä menee tutkimuksia tilaamaan.

Asian olisi tietysti voinut myös kuitata toteamalla rasismin olevan esteenä integroitumiselle, jolloin lisäselvityksiä tai parannusehdotuksia ei olisi tarvittu. Suomalainen asenne-, kulttuuri-,piilo-, ja rakenteellinen rasismihan se on kotoutumisen pahin este.

Hieman yllättäen joku luulee että kotoutuminenhan onnistuu aina yhä paremmin kun asiaa hoitavat viranomaiset saavat jatkuvista epäonnistumisista huolimatta lisää resursseja jatkaakseen samaa epäonnistunutta kaavaansa.
Aiheesta ansiokas kirjoitus löytyy täältä:
http://www.halla-aho.com/scripta/milloin_kotoutus_...

Vähemmistövaltuutetun virka oheistoimineen on erittäin huonosti vähemmistöjen asioita edistämään sijoitettu. Yli 800 000 euron kuluttaminen tekemättä juuri mitään vähemmistöjen eteen, on summa joka voidaan käyttää tehokkaammin. Reilua 5 000 euron kuukausipalkkaa suojatyöpaikastaan nauttiva Eeva Biaudet etsiköön oikeasti tuottavan työpaikanjostain muulta sektorilta.
Pohdintaa ko toimiston rahankäytöstä täällä:

http://markoparkkola.blogspot.fi/2012/09/vahemmist...

Että näin sitä meidän tytöt ja pojat segregaatiota vastustavat.

Joel Leshko

Tietyssä mielessä on positiivista, että kokoomusnuoret uskaltavat leimautua "oikeistolaisiksi" ja sitä kautta tuoda esiin näkemyksiä ja aloitteita, joihin sisältyy muutakin kuin pelkkää höttöä.

Oikeistolaisena vierastan kuitenkin arvokonservatistista oikeistolaisuutta. Oikeistolaisuus voi myös olla pelkkää "talousoikeistolaisuutta", jonka kantavana voimana on yksilön vapaus. Tämä on pitkälti vastakkaista arvokonservatismin kanssa.

Kiintiöpakolaisuusasia on hiukan ongelmallinen, katsoi sitä sitten minkä arvomaailman kannalta tahansa. Se pitää nimittäin sisällään myös sen, että kun tietty kiintiö on täytetty, niin "velvollisuus on suoritettu" ja sen jälkeen voidaan jokainen verissäpäin saapuva raajarikko käännyttää rajalta hyvällä omallatunnolla. Tässä mielessä kiintiöpakolaisuudesta voitaisiin todellakin luopua ja sen tilalle kehittää humaanimpi ja rationaalisempi vastaanottoperuste.

Kokoomusnuorten esitys oli kuitenkin kirjoitettu tarkoituksellisen "persulaiseen" muotoon tämän asian kohdalla enkä sellaisenaan sitä ole kannattamassa. Jos rusinoita saa poimia heidän esityksestään, niin eniten olen nostamassa hattua tasaveroprosenttisen tuloveron ajamisen puolesta.

Jonas Hellgren

Kokkarinuorten kanta kiihotuslaista on oikea. Kyseistä lakia on vallassa olijoiden aivan liian helppo käyttää kritiikin kieltämiseen, riippumatta siitä kuka on vallassa.

Onko Ossi edes miettinyt mitä tapahtuisi jos äärikonservatiivit pääsisivät valtaan, ja sen jälkeen kaikkien heidän toimiensa kritiikki tuomitaan kiihoituksena kansanryhmää vastaan.

Kokkelinuoret ovat tässä asiassa sananvapauden asialla, ja se on hyvä.

Miksi he todella saavat paskaa niskaansa, on kanta pakkoruotsin poistamisesta, vaikka sitä ei mainita. Siksi siellä ovat kaikki RKP'n nuoleskelijat suuna päänä tuomitsemassa.

Lauri Korhonen

En tiennytkään että Kokoomuksella on erillinen maahanmuuttajajärjestö. Miksi?

Halutaanko tällä korostaa liikkeen sisällä osallistujien erilaisia taustoja?

Haluavatko liikkeessä vaikuttavat että heitä käsitellään ja heidät nähdään ryhmänä?

Onko aloite lähtöisin Kokoomukselta vai maahanmuuttajilta?

:o

Jari Vuorinen

" Kansalliset maahanmuuttajat ry ja Kokoomuksen Nuorten Liitto jakavat pitkälti samat talousnäkemykset."

Häh ??

Merja Heikka

Onhan se nähty kuinka valtaeliitti käyttää tätä "kiihotus"-pykälää asiallisen maahanmuuttokeskustelun sabotoimiseksi.

Laki on niin epämääräinen, että sitä voidaan käyttää epämieluisten henkilöiden ajojahtiin. Sananvapaus on ihmisyyden keskeinen osa.

Meillä on yksilöitä koskevat rikoslait. Se riittää.

Uskontojen arvostelemisen kieltäminenkin on kuin suoraan Arabiemiirikunnista.

Luulisi kokoomuslaisen kannattavan länsimaisia arvoja. Minusta oikeistolaisuudessa on aina ollut hyvänä puolena vapauden ja sananvapauden kunnioittaminen, yksilön puolustaminen koneistoa vastaan. Ja ei minulla mitään isänmaallisuuttakaan vastaan ole. Miksi te vanhakokoomuslaiset olette hylänneet nämä arvot?

En ole oikeistolainen, mutta pyrin olemaan kumminkin rehellinen. ja nämä arvot ovat tosi OK. Siihen en usko, että jos annetaan keppiä, niin ihminen ryhtyy luovaksi ja tuotteliaaksi yksilöksi...simbsalapim.

Käyttäjän ErkkiKelloniemi kuva
Erkki Kelloniemi

Kuka muistaa vielä kokoomuksen työväenpuoluekampanjaa? Silloin kalastettiin vasemmiston vesillä ja puoluetoimiston ohjauksessa. SairaNhoitajille luvattiin 500 euron palkankototuskin. Nyt mennään toiselle puolen lahtea ja ajetaan koko sopimuspolitiikka alas ja palkat kanssa. Luisua vauhdittaa vielä avoin rasitinen brobaganda. Näinhän ne natsitkin menettelivät, vai onko se unohtunut.
Nyrnbergistä Stalingradiin ja takaisin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ja niin kohosi myös tekstarilla puukotetun ja lahjusoikeudenkäynnillä ahteriin potkaistun Ilkka Kanervan sosiaalilobotomian kokenut pää ummehtuneesta perunakuopastaan ja kielsi tuomasta valoa kuoppaan. Olisihan aivan kauheaa, jos valo paljastaisi kuopassa viimeisiä siemenperunoita nakertavien hyvien veljien ja heistä äidillistä huolta pitävien siskojen kasvot.

Pahimmassa tapauksessa perunat alkaisivat itää ja istuttamalla ne hyvään maahan, nuoriso kasvattaisi oman sadon ja riippuvuussuhteet kääntyisivät päälaelleen. Poliittista dementiaa ja korruptiota suosiva päätöksentekohan on suoritettava kellarin pimeydessä, koska se ei kestä päivänvaloa.

Olen kovin iloinen kokoomusnuorten osin holtittomastakin avauksesta, koska sen pohjalta voidaan käydä todellista arvokeskustelua. Koska Kanervan julkikokoomus haluaa pysyä edelleen kellarissa, palkitsen heidät äänestämällä seuraavissa vaaleissa vaikeatkin asiat hyväksyvää puoluetta, eli Ipua tai Perussuomalaisia. Kun Keskustakaan ei ole vielä omaa kellariaan tuulettanut ja sosdemit eivät viitsi edes kömpiä romahtaneesta bunkkeristaan, toivon heitä kaikkia palkittavan edelleen huimalla kannatuksen laskulla.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Älkää siis viitsineetkö jeesustella, että "ei kiintiöpakolaisia" -linjaus mukamas tarkoittaisi sitä, että kaikki muut kuin kiintiöpakolaisstatuksen mukaiset hädänalaiset toivotettaisiin tervetulleiksi avoimin ovin."

Mitähän tällä nyt haetaan? Ehdotuksessa oli kohta Kiintiöpakolaisten vastaanottaminen lopetettava ja se siitä, ei siellä otettu kantaa mihinkään muuhun tässä aihepiirissä?

Marko Huttunen

"Luisua vauhdittaa vielä avoin rasitinen brobaganda. Näinhän ne natsitkin menettelivät, vai onko se unohtunut.
Nyrnbergistä Stalingradiin ja takaisin."

Erkki Kelloniemi tekee ennennäkemättömän natsikortin vilautuksen, omaperäistä. Missä kohtaa se avoin rasistinen propaganda esiintyikään, kun en sitä itse huomannut?

Lauri Niemi

Ei tässä ole kysymys muusta kuin siitä että poistetaan epämääräinen laki.

Meillä on jo laki väkivaltaan yllyttämistä vastaan.
Meillä on jo laki henkilön herjaamista vastaan.
Ahdasmielistä idioottia voi aivan rauhassa sanoa ahdasmieliseksi idiootiksi.

Kansanryhmää vastaan kiihottaminen taas on epämääräinen mutuasia, leimakirves. Ei se ole mikään faktinen juttu jonka perusteella tulisi voida määrätä ihmisiä sakkoihin tai heittää tämä vankilaan. Vain sanoa tätä idiootiksi, jos kokee hänen sellainen olevan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos KNL olisi kansanryhmä, aika monet kirjoitukset ja puheet täyttäisivät kiihottamisen tunnusmerkit. En ole tästä KNL:n tavoiteohjelmasta löytänyt kohtaa jossa kerrottaisiin, että kiihottaminen pitäisi sallia.

Mutta oli laki kirjoitettu miten tahansa, siitä ei ole hyötyä, ellei sitä noudateta tai noudatetaan vain tarvittaessa. Kirjoitin esimerkin omassa puheenvuorossani "Kiihottaminen ja kansanryhmä":

"Käytännössä syyttäjä on keskittynyt vain yhteen uskontoon ja yhteen ihonväriin ja etniseen ryhmään. Onkohan niin, että oikeuslaitos toimii näin ulko- ja turvallisuuspoliittisista syistä? Mustalaisten herjaamisesta ei seuraa mitään uhkaa maallemme."

Lauri Niemi

Joo, mutta ne on kato kapitalistisikoja ja köyhänkyykyttäjiä. Heräävät aina aamuisin käkätellen ilkeästi, hörppien varmasti orjatyönä teetettyä kahviaan ja pohtivat mitä ilkeyksiä voisivat tänään tehdä ihan silkkaa pahuuttaan.

Ei sellaisia tarvitse ihmisinä kohdella. Fasisti-leimaa, Hitler-vertausta ja muuta kivaa lentelemään vaan.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kansalliset maahanmuuttajat ry ja Kansallinen Kokoomus julkaisevat kommunikean, joka tuo elävästi mieleen YYA-aikojen tunkkaisen liturgiset julkilausumat pimeältä 1970-luvulta Brezhnevin ajoilta.

Kummallinen käsitehirviö on muuten tuo "Kansalliset maahanmuuttajat": voiko sitten olla myös kansattomia maahanmuuttajia? Sen vielä ymmärtää, että on maattomia kansoja, mutta kuinka kukaan maapallon asukas voi olla kansaton?

Sekä hyväksytty että kielletty kiihottaminen on merkityksetöntä, ellei se johda kenenkään kiihottumiseen. Ennen kuin on perusteita langettavalle tuomiolle tämän lainkohdan nojalla, se kiihottuminen pitäisi oikeudellisesti näyttää toteen, muuallakin kuin poliittisesti motivoituneen syyttäjätuomarin mielen sisäisenä. Muutoinhan on kyseessä ns. kelvoton yritys, josta ei yleensä rangaista.

Koko lainkohta on lapsellinen veruke mielipiteen ja sanan vapautta rajoittavalle poliittiselle sensuurille, joka on samaa sarjaa kuin YYA-rähmälläänolon aikojen syytökset "neuvostovastaisuudesta".

Rasismin eli rotuvihan kanssa kiihottamispykälillä ei ole mitään tekemistä, sillä ei ole olemassa sellaisia ihmisrotuja kuin vaikkapa "turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjät", "viranomaisia harhauttavat perheen yhdistämisen hakijat", "ankkurilapset", "ulkomaalaiset rikolliset", "matkustusasiakirjojensa hävittäjät", "todellista ikäänsä nuoremmaksi tekeytyjät", "lukutaidottomat aikuiset", "tyttöjen silpojat" tai "ihmiskauppiaat", joihin kaikkiin liittyviä ilmiöitä länsimaisen sananvapauden olosuhteissa pitää voida kritisoida ilman, että aivan todellisia ilmiöitä koskeva kriittinen keskustelu itsessään kriminalisoidaan. Riittää todellakin, että rikokseen yllytys on laissa kielletty - yhteiskunnallista keskustelua vääristävät ajatuspoliisit kuuluvat totalitäärisiin yhteiskuntiin.

Muukalaisvihamieliset tai muukalaisia suosivat viestit leviävät kyllä Suomessa aivan luonnostaan riippuen siitä, kuinka nämä muukalaiset itse todellisuudessa täällä käyttäytyvät - poliittinen ohjailu ei siihen pysty lopultakaan vaikuttamaan, kuten se ei YYA-aikanakaan vaikuttanut suomalaisten suhtautumiseen Neuvostoliittoon liturgioiden kulissien ulkopuolella.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Muukalaisvihamieliset tai muukalaisia suosivat viestit leviävät kyllä Suomessa aivan luonnostaan riippuen siitä, kuinka nämä muukalaiset itse todellisuudessa täällä käyttäytyvät"

Herätit muistelemaan aikaa kun Vietnamin venepakolaisia tuli Suomeen. Tänne Espooseenkin heitä sijoitettiin. Tässä meidän lähellä oli huoltoasema, jonka yhteydessä oli pieni kahvio, huoltamon myymälä ja korjaushalli. Joka osastolla oli oma henkilökuntansa. Erään kerran menin huoltamon myymälään, siellä ei ollut ketään ja kurkistin hallin puolelle. Rasvamontusta nousi vietnamilasmies joska palveli minua suomenkielellä. Kahvion puolella näytti olevan hänen vaimonsa. Kahdestaan hoitivat homman.

En ole koskaan kuullut pahaa sanaa tästä kansanryhmästä.

Kari Kuuva

Mitä tulee näihin vietnamilaisiin niin he todellakaan eivät olleet näitä nykyisiä pysyviä "vapaamatkustajia" joita tunkeutuu maahan joka rakosesta.

Käyttäjän SeSo kuva
Šeida Sohrabi

Pakko tähän väliin kertoa hauska kohtaaminen.

Olin eilen Turun yliopiston poliittisen laitoksen jäsenistöjuhlissa kahden henkilön kanssa, jotka jollain tapaa, minä mukaan lukien koskettivat tätä kyseistä aihetta mistä nyt on tullut kohu.

Vieressäni vasemmalla istui Susanna Kosken pikkuveli, joka myöskin opiskelee poliittista historiaa. Muutama pöytä eteenpäin istui valtio-opin opiskelija Matias Marttinen, joka oli Susanna Kosken vastaehdokas liiton vaaleissa ja joka hävisi Koskelle vain kymmenellä äänellä. (jopa alle 10) Niin ja miten itse liityn asiaan. Olen kansallisten maahanmuuttajien (Kamut ry.) hallituksen jäsen, joka on kovasti kritisoinut KNL:n periaateohjelmaa. Niin +, olen kotoisin Vaasasta ja tunnen samalla Susanna Kosken. Sellaista.

Toimituksen poiminnat