Ossi Mäntylahti Tietojärjestelmämies

Mitä kuuluu demarien maassa maan tavalle?

  • Mitä kuuluu demarien maassa maan tavalle?

Kaivelin näin kuntavaalien alla esiin vanhoja lehtijuttuja ja vastaan tuli Hesarin juttu demarien maahanmuuttolinjan uudistuksesta. Lehti tiivistää SDP:n uudeksi maahanmuuttolinjaukseksi ”Maassa maan tavalla”.

Nykyään valtionvarainministerinä toimivan Jutta Urpilaisen mukaan suomalaisessa maahanmuuttopolitiikassa on epäonnistuttu, kun maassa on toistakymmentä vuotta sitten maahan saapuneita, jotka eivät osaa kieltä edes auttavasti. Tämän takia puolue lähtikin valmistelemaan maahanmuuttopoliittista ohjausta, jonka johtoajatuksena oli ”Maassa maan tavalla”.

Uutispäivä Demarin jutussa Urpilainen haukkui vihreät, joitten linjana maahanmuuton suhteen on ”ovet auki ja silmät kiinni” ja Kokoomuksen, jonka ”kova linja hyväksyy maahanmuuttajien hyväksikäytön”. Vihreiden linjausta en ole oikea henkilö kommentoimaan, mutta Kokoomuksen linjaus on varsin kaukana demarien tulkinnasta. Kokoomuksen oikean linjauksen voi lukea Satosen maahanmuuttoraportista. Ja takaan, että siitä ei löydy minkäänasteista hyväksyntää hyväksikäytölle.

Kun demarien maahanmuuttopoliittinen linjapaperi aikanaan sitten valmistui, siitä huokui pahasti, että puolue näkee työperäisen maahanmuuton uhkana. Paperissa vaaditaan muun muassa että ”Ulkomaalaistarkastajien määrä pitäisi kaksinkertaistaa ja tilaajavastuutarkastajien työnkuvaa laajentaa niin, että he voisivat tarkastaa tilaajavastuulakipykälien lisäksi työehtosopimuksen ehtojen täyttymistä. ” ja todettiin, että ” Suomeen saa tulla tekemään töitä, jos töitä on.” sekä ”Ensi vaalikauden osalta on selvää, että päähaasteemme on täällä jo olevien työllistäminen. Työperäisen maahanmuuton aktiivinen lisääminen ei ole ajankohtaista.

Ajankohtaisus saattaa muuttua hyvinkin nopeasti. Jos nimittäin Maria Guzenina-Richardsonin hulppea laitospalvelulaki menee läpi normeineen, on käytännössä ainoa mahdollisuus ulkomaisten sairaanhoitajien massarekrytointi.

Demarien linjapaperissa väitetään myös, että ”Hallituksella ei riittänyt rohkeutta maahanmuuttopolitiikan avoimeen käsittelyyn selonteon muodossa. Kun tätä keskustelua ei käyty eduskunnassa keväällä, se käydään nyt osana eduskuntavaalikeskustelua. Keskustelun tukahduttaminen lisäisi vain väärää tietoa ja ruokkisi epäluuloja. Demokratian kannalta tärkeintä on, että keskustelu käydään tavalla tai toisella.

Heh.

Asiasisällöllisesti demarien Maassa maan tavalla -paperi on lähinnä imagollista kikkailua. Sen sisältöä ei voi pitää tarveharkintasidonnaisuutta lukuun ottamatta millään muotoa maahanmuuttokriittisenä tai -vastaisena. Puolue itse toteaa seuraavasti: ”Sdp näkee Suomeen suuntautuvassa maahan muutossa paljon myönteisiä mahdollisuuksia. Maahanmuutto rikastaa yhteiskuntaamme sekä taloudellisesti että kulttuurisesti.

Yksi asia paperista on kuitenkin syytä poimia esiin myös näin kunnallisvaalien alla. Meidän on erittäin aiheellista käydä keskustelua siitä, miten Suomen maahanmuuttopolitiikka on onnistunut ja myös siitä, miten demarien tavoitteet ovat toteutuneet.

Viime vaaleja ennen Urpilainen totesi Suomen maahanmuuttokäytäntöjen sotivan hänen oikeustajuaan vastaan. Tällä hän viittasi ennen kaikkea ns. mummo-ongelmaan. Eli siihen miten kuolemansairaita vanhuksia käännytetään pois perheittensä luota. Urpilainen olikin valmis muuttamaan lakia tämän ongelman korjaamiseksi.

Tätä linjausta onkin syytä tukea. Ikävä kyllä asia ei ole edennyt, vaikka aihetta olisi. Meidän on syytä työskennellä yhdessä mummonhäätöpykälän korjaamiseksi.

Suomen ei tule häätää kuolevia vanhuksia pois perheittensä luota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Suomen ei tule häätää kuolevia vanhuksia pois perheittensä luota."

Tuo lause paljastaa kokoomuslaisuudesta jotain.

Suomennettuna tuo tarkoittaa: Suomen tulee antaa vanhustensa kuolla koteihinsa.

Kuolevia vanhuksia varten ei tule järjestää kallista laitoshoitojärjestelmää.

Omaisten/kotien velvollisuus on saattohoitaa yksityisesti omat vanhuksensa hautaan.

Tuula Hölttä

Markku T. :"Suomennettuna tuo tarkoittaa: Suomen tulee antaa vanhustensa kuolla koteihinsa."

Ja tuo lause paljastaa myös demaripolitiikasta jotain: vanhuksia varten on perustettava "vanhustehtaita" ja lapsia varten "lapsitehtaita", jotka eivät pysty huolehtimaan sen paremmin vanhusten kuin lastenkaan oikeuksista yksilöllisyyden huomioivaan ihmisarvoiseen vanhuuteen tai lapsuuteen. Pääasia on, että "yksilöiden oma vastuu on hylättävä kokonaan ja jätettävä kaikki yhteiskunnan huoleksi" pystyipä se näistä asioista huolehtimaan tai ei.

Mielestäni ainoa "hyvä ajatus" nykytilanteessa on ajatus yhteiskunallisista yrityksistä, jotka kilpailevat laadulla, eivätkä sillä, että taloudellisesta tilanteesta riippumatta aina vaan tulee "lisää liksaa".

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tuula H. Demarit yrittävät parantaa lainsäädäntöä josta on iso hyöty vanhuksille.

Kokoomus puolestaan yrittää jarruttaa, ettei hyötyä vanhuksille tulisi.

Tuula Hölttä, ja Ossi Mäntylahti. Kertokaa yksikin hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseksi tehty esitys aikaisemmilta vuosilta, jota kokoomus ei olisi ensi töikseen vastustanut?

...Niin, edes yksi...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Valojen sammuessa Eteläeuroopan kriisimaissa, tulee Suomeen kuitenkin näistä maista työvoimaa. Eu:n ja Euron tavoitteet alkavat toteutua.

SDP:n ajama työmaiden valvonnan lisääminen on todella tarpeen esim. Venäjän kautta tapahtuvan ihmiskaupan estämiseksi. Mäntylahden kirjoitus paljastaa omalta osaltaan Kokoomuksessa olevan suoranaista harmaan talouden ja muun vastaavan rikollisuuden suosimista.

PS. Taisi Mäntylahti ja Savelius mennä sekaisin, kun ovat niin samanlaisia.

Käyttäjän villejalovaara kuva
Ville Jalovaara

Ossi Mäntylahti on näköjään tauon jälkeen saannut luvan palata Uuden Suomen sivuille. Aikaisemmin Mäntylahden jatkuvan kritiikin kohteena hänen blogeissaan olivat perussuomalaiset, nyt maalitauluksi on vaihtunut ilmeisesti vaalitaktisesti demarit. Odottelen sitä päivää, kun Mäntylahti blogeissaan käsitellee jotain kokoomusta lähellä olevaa tahoa edes hivenen kriittisesti, maailma, kun ei ole mustavalkoinen.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Persut ovat kauniisti sanottuna jo kertaalleen päässeet näyttämään mihin heistä on. Olen varsin pitkälti menettänyt mielenkiintoni jytkyjengiin. Heillä ei ole esittä minkäänasteista oikeaa vaihtoehtoa.

Demareissa minua kiinnostaa kovasti se miten puolue on onnistunut harjoittamaan trendiseurantaa nimen omaan persuja myötäilemällä.

Ensin oltiin mukamas kovasti kriittisiä maahanmuuton suhteen. Tämä paljastui kuplaksi. Sitten Euroopan maiden velkaohjelmien suhteen. Tämäkin on kupla - oikeasti Kokoomuksen ja Demarien Eurooppa-linjalla ei ole mitään eroa. Vakuuspelleilystä ei ole mitään hyötyä kenellekään, mutta se oli pakko tehdä koska persut.

Myös kuntauudistuksesta Kokoomus ja demarit ovat tismalleen samaa mieltä. Demarit esiintyvät kuitenkin julkisuudessa mukamas kovasti kriittisinä tämän suhteen. Oikeasti projekti on yhteinen ja linjaukset tehdään kimpassa.

Se on toki myönnetävä, että vanhusten käyttäminen pelinappuloina vaalikampanjoinnissa on demarien omaa keksintöä.

Tuula Hölttä

Markku T. "Tuula H. Demarit yrittävät parantaa lainsäädäntöä josta on iso hyöty vanhuksille."

Omien havaintojeni mukaan demarit eivät ole tehneetkään mitään muuta, kuin "parantaneet lainsäädäntöä" välittämättä tästä "lainsäädännöstä" kunnille aiheutuvista kustannuksista. Samaan aikaan demarit ovat karsineet kuntien resursseja "ylimmän känskynhaltijansa" Raimo Sailaksen "juustohöylää" käyttäen ja ajaneet kunnat suurin piirtein suoritustilaan.

Voin omasta kokemuksesta sanoa, että demareiden "lainsäädännöstä" ei ole vanhuksille mitään hyötyä, kun "lainsäädännön" edellyttämät ruohonjuuritason resurssit on ajettu alas ruohonjuuritasolla työskentelevien asiantuntijuutta kuulematta ja mielessä vain "kiilto" Suomen suurimman puolueen tittelistä.

Keijo Räävi

Kokoomushan se on kannattanut miljoonan mamun raahaamista Suomeen vaikka kantasuomalaisia on toimettomana kortistossa.

Persupelko on tosin hiljentänyt kokkareiden intoa.

Mitä tulee demareihin niin he ovat johdonmukaisesti harjoittaneet vuosikymmenet hyvinkin nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa ja tämän ansiosta Suomi on säästynyt maahanmuuton aiheuttamilta ongelmilta.

Tuula Hölttä

Keijo R. :"Kokoomushan se on kannattanut miljoonan mamun raahaamista Suomeen vaikka kantasuomalaisia on toimettomana kortistossa."

Ihan uteliaisuudesta: Onko mielestäsi kokoomukselaista politiikkaa, kun 90-luvulla tappelimme yhden maahanmuuttajan oikeudesta jäädä Suomeen.

Hän oli tullut Suomeen opiskelemaan suomalaisen järjestön antamalla stipendillä, ja kun hänen synnyinmaassaan oli hänen täällä ollessaan puhjennut sisällissota, jossa hän "sekarotuisena" kuului kumpaankin keskenään taistelevaan klaaniin ja hänen kotiinsa oli jo tehty väkivaltainen isku, aloimme hänen toivomuksestaan taistella hänen oikeudestaan jäädä Suomeen.

Tuota taistelua kesti kahdeksan vuotta ja lopulta se päättyi siihen, että yhdessä puolisoni kanssa annoimme Suomen valtiolle omavelkaisen takauksen, josta hänen sairautensa ja työttömyytensä valtiolle kenties aiheuttamat kulut olisi maksettu, jos hän olisi sairastunut tai jäänyt työttömäksi.

Tuon taistelun "tuoksinassa" ilmoitin valtiolle mm., että haluan palkata hänet kotiavustajaksemme, mutta tuokin pyyntö hylättiin virkamiesten taholta aiempien mm. adoptioon liittyvien pyyntöjen tavoin, ja syyksi ilmoitettiin se, että "Suomessa on muutenkin pilvin pimein työttömiä kyseistä tehtävää hoitamaan." Tuon jälkeen harmittelin sitä, että en ollut ilmoittanut viranomaisille, että edellytämme kotiavustajaltamme myös sujuvaa shingaleesin taitoa. :)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Maassa maan tavalla pätee kaikkiin maihin. Miksi Suomi olisi poikkeus, ja meidän pitäisi elää tulijoiden, vierailijoiden tavoilla?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ihan vaan muuten. Miksi tulisi hyväksyä mummeleita ulkomailta verovaroinemme maahamme perheidensä luokse, kun omat mummelimme/vaarimme eivät vanhoina saa muuttaa lastensa asuinpaikkakunnille muista Suomen kunnista?

Toimituksen poiminnat